ΕΛΛΑΔΑ

ploia_me-ellhnikh_shmaia

GREECE, GRECIA, GRECE, GRIECHENLAND, GREQIA, GRAIKIJA, GRECKO.

Όποια κι αν είναι η ονομασία αυτής της χώρας, ένα είναι σίγουρο, είναι ένας τόπος μοναδικός! Κάθε τόπος και μια ιστορία, κάθε γωνιά και μια εμπειρία, κάθε προορισμός, ένας διαφορετικός προορισμός.

Χώρα του ήλιου, του πολιτισμού, της ιστορίας, της γνώσης, αλλά και χώρα της ανδρείας, της παλικαριάς και της περηφάνιας.

Από ανατολικά μέχρι δυτικά και από βόρεια μέχρι νότια, όποιο σημείο και να διαλέξει κανείς, θα βρεθεί αντικρίζοντας μια ιστορία αναλλοίωτη στο χρόνο, σαν κάτι μαγικό, μια δύναμη να προστατεύει αυτόν τον τόπο.

Μόνιμα ερωτευμένος ο λαός της Ελλάδας και ο επισκέπτης… Η θάλασσα μεθάει, το ηλιοβασίλεμα μαγεύει, η  ελληνική γαστρονομία … από τις πιο ξακουστές.

Ελλάδα… μια κουκίδα στο χάρτη αλλά τόσο πλούσια, τόσο ευλογημένη. Θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει την Ελλάδα και την ιστορία της σαν ένα μυρμήγκι και το βάρος που μπορεί  να κουβαλάει ακούραστο πάντα στην πλάτη του.

Ελλάδα, μια χώρα βαθιά πληγωμένη αλλά ποτέ ξεψυχισμένη, γονατίζει, αλλά με γεμάτη ψυχή ξανασηκώνεται και στέκεται όρθια κόντρα στο  χρόνο…

Ακούραστη Ελλάδα.

Ιωάννα Κλάδη, εκπαιδευόμενη β΄ κύκλου

Σχολιάστε

Top