Να είσαι γυναίκα

να είσαι γυναίκα

Να είσαι γυναίκα. Αδυνάτισες; Πάχυνες; Έχεις καμπύλες; Αν όχι, κάνε γυμναστική. Δεν έχεις στήθος; Κάνε πλαστική. Δεν έχεις αρκετά χρήματα; Γέμισε το σουτιέν σου, πάρε το δύο νούμερα μεγαλύτερο. Να είσαι γυναίκα. Να είσαι θηλυκή, όχι όμως προκλητική. Μην φοράς παντελόνια, τι είσαι άντρας; Αυτό είναι πολύ κοντό…πολύ μακρύ. Να είσαι γυναίκα. Βάψου και λίγο, πώς βγαίνεις έτσι έξω; Όχι πολύ, μην γίνεσαι υπερβολική. Στους άντρες δεν αρέσει το πολύ μακιγιάζ, να είσαι φυσική. Κάνε τα μαλλιά σου ξανθά, αλλά μην δείχνεις σαν την Μπάρμπη. Να είσαι γυναίκα. Να είσαι ανεξάρτητη, αλλά να χρειάζεσαι έναν άντρα. Να είσαι γυναίκα. Να έχεις απόψεις αλλά μην τις εκφέρεις. Να είσαι γυναίκα. Δούλευε οκτώ ώρες την ημέρα αλλά βρες χρόνο να συμμαζέψεις το σπίτι, να ταΐσεις τα παιδιά. Να είσαι γυναίκα. Άκου τον άντρα σου, ξέρει καλύτερα από σένα. Να είσαι γυναίκα. Υπάκουσε το αφεντικό σου και αν ποτέ σου πει να το βουλώσεις, σκύψε το κεφάλι και κάνε το.

Αλλά πάνω από όλα, να είσαι γυναίκα.

Τι στα αλήθεια σε κάνει γυναίκα; Το μακιγιάζ – τα ρούχα ή το σώμα; Αξίζει να θεωρείσαι ελκυστική για κάποια που δεν είσαι εσύ; Για ένα πρόσωπο και ένα σώμα που δεν σου ανήκει; Αξίζει να αλλάξεις τον εαυτό σου για κάποιον άλλο; Κάποιον που δεν σε αγάπησε ποτέ με τον τρόπο που θα αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου; Μήπως δεν είναι δική σου ευθύνη να πιάσεις τα πρότυπα της κοινωνίας;

Όταν οι άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν τους εαυτούς τους, εσύ άλλαξε τον κόσμο. Και αν κάποιος σου πει πως δεν είσαι αρκετή, χαμογέλα και δείξε του τι πραγματικά σημαίνει να είσαι γυναίκα.

Α.Ξ.

Σχολιάστε

Top