21 Ιανουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

I need a hug, please!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς είναι μια γιορτή αγάπης που κάθε χρόνο αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Προς τιμήν αυτής της ημέρας ψάξαμε και βρήκαμε 8 λόγους που μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή σας.

Διώχνει το στρες

Έρευνες έχουν δείξει πως η αγκαλιά και η κάθε είδους ανθρώπινη επαφή μέσω της αφής έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση τους στρες και του άγχους.

Βελτιώνει την υγεία μας

Έρευνα απέδειξε πως μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να διορθώσει τον χτύπο της καρδιάς μας και να βελτιώσει τη ροή του αίματος.

Αυξάνει την ορμόνη της αγάπης

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική απέδειξε πως οι γυναίκες που τις αγκαλιάζουν συχνότερα έχουν πιο αυξημένη την ορμόνη της αγάπης, την οξυτοκίνη, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν αγκαλιάζονται συχνά.

Μεγαλώνει γερά παιδιά

«Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να παραμείνουμε υγιείς και 12 αγκαλιές την ημέρα για να μεγαλώσουμε», δηλώνει η Virginia Satir, ψυχαναλύτρια και ειδική παιδοψυχολόγος. Αγκαλιάστε, λοιπόν, τα παιδιά σας για να μεγαλώσουν πιο όμορφα και ισορροπημένα.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως οι αγκαλιές που σας έκαναν οι γονείς σας όταν είσασταν μικροί, καθορίζουν το ποιοι είστε σήμερα.

Κόβει το κάπνισμα

Έρευνες έχουν δείξει πως αν σας ακουμπήσει κάποιος στα σωστά σημεία μπορεί να σας κάνει να κόψετε μια κακιά συνήθεια. Συγκεκριμένα για το κάπνισμα, το τρίψιμο των χεριών και το τρίψιμο του λοβού βοηθάνε πολύ.

Μειώνει τον πόνο

Αν το παιδί σας χτυπήσει, τότε δώστε του μια μεγάλη αγκαλιά. Με την αγκαλιά παράγονται ενδορφίνες, οξυτοκίνη και σεροτονίνη. Οι ενδορφίνες βοηθάνε στη μείωση του πόνου, ενώ η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη κάνουν τα παιδιά σας πιο ευτυχισμένα.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έρευνα έδειξε πως όταν αγκαλιάζουμε τα σκυλάκια μας δυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης η αγκαλιά βοηθάει πολύ και το κατοικίδιό μας να είναι πιο υγιές.

Βελτιώνει τη νόσο Αλτσχάιμερ

Το γνωρίζατε πως μια απλή αγκαλιά μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την υγεία ατόμων με Αλτσχάιμερ; Η αγκαλιά τους κάνει πιο ευτυχισμένους, μειώνει την κατάθλιψη  και τους βοηθάει να γίνουν πιο κοινωνικοί με τους γύρω τους.

Σχολιάστε

Top