THE WALL OF FAME – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο του μαθητή μας Βασίλη Τσερκέζη στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών (ΙΕΟ)

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, Βασίλης Τσερκέζης, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών (ΙΕΟ) και εισάγεται στο Οικονομικό Τμήμα που επιθυμεί ανεξαρτήτως επίδοσής του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εξαιρετική επίδοση σημείωσε, επίσης, και ο μαθητής μας Βασίλης Μαλασίδης, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ολυμπιάδα Οικονομίας και επιλέχθηκε από τους διοργανωτές για να εκφωνήσει τον όρκο των διαγωνιζομένων.

Οι 5 μαθητές/τριες που εκπροσωπούν τη χώρα μας προκρίνονται μέσω του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, ο οποίος διοργανώνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Στην τελική φάση, στην οποία συμμετείχαν 20 μαθητές/τριες, εκτός από τον Βασίλη Τσερκέζη που κατέλαβε την πρώτη θέση και τον Βασίλη Μαλασίδη που κατέλαβε τη δεύτερη, προκρίθηκαν επίσης οι: Λωίδα Μαραντίδου – Α΄ Λυκείου (9η), Κωνσταντίνα Μαρία Παυλίδου – Β΄ Λυκείου (14η), Δημήτριος-Ηρακλής Τσίτος – Β΄ Λυκείου (17ος), Χρήστος Ερμείδης -  Γ΄ Λυκείου (18ος). Το σχολείο μας τα τρία τελευταία χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός στη χώρα μας  έχει συνεχή παρουσία στη Διεθνή Ολυμπιάδα με τρεις μαθητές/τριες το 2020, τρεις το 2021 και δύο το 2022. Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάκριση είναι το χάλκινο μετάλλιο του μαθητή μας, Βασίλη Τσερκέζη.

Το σχολείο μας διακρίθηκε, επίσης, στον Πανελλήνιο Οικονομικό Διαγωνισμό με τίτλο «Οικονομική Ολυμπιάδα». Οι μαθητές μας Βασίλης Τσερκέζης, Δημήτριος-Ηρακλής Τσίτος και Ιωάννης Τσαλουκίδης έφτασαν στην τελική φάση, όπου ο Δημήτριος Τσερκέζης κατέλαβε την 8η θέση και ο Βασίλειος Τσερκέζης  τη 10η θέση.

IMG-20220801-WA0002

Olympiaki Omada 2022 FB_IMG_1659096638445

Πρώτο βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό e- Commerce στο πλαίσιο του προγράμματος Project Future Junior

Οι μαθήτριες του σχολείου μας Γεωργία Μακρή, Ελισάβετ Μπεμπή, Μαρία Δημητριάδου, Ιωάννα Δημητριάδου και Αναστασία Γηρεάδου, σε συνεργασία με τον Γεώργιο Αθανασίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και τον Αλέξανδρο Σιωμούλη από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου A” Β” Γ” Λυκειακές τάξεις κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό e-Commerce στο πλαίσιο του προγράμματος Project Future Junior που διοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς με την υποστήριξη του Junior Achievement Greece και μοιράστηκαν το χρηματικό έπαθλο των 3.000€. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τον καταστατικό χάρτη του έργου, τη δομή ανάλυσης εργασιών, τον πίνακα ανάθεσης ευθυνών και το σχέδιο ψηφιακής επικοινωνίας μιας εφαρμογής στο κινητό που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και αποτελεί ηλεκτρονικό βοήθημα καθημερινής διαβίωσης, μέσω του οποίου γνωρίζουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε προϊόν που αγοράζουν.

https://jagreece.org/project-future-junior-vraveia/

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ομίλου Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας και του μαθήματος Πολιτικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου.

vlcsnap-2022-06-16-13h06m32s683 2 Πρώτη Θέση στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR) Global Final 2022

Οι μαθητές/τριες μας Βασίλης Μαλασίδης, Μαρία Τσιαούση και Βασίλης Τσερκέζης, δημιούργησαν τη μαθητική κοινωνική επιχείρηση, «Food For Thought», η οποία, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του  Junior Achievement Greece, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR) Global Final 2022 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 21 Ιουνίου 2022, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα «Rerucup» από την Ιαπωνία και την τρίτη η «On Dogs Account» από την Πολωνία.

Τα παιδιά συνεργάστηκαν με τρεις μαθητές από την Ουγκάντα με στόχο τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας σε περιοχές της Αφρικής μέσω της εκτεταμένης παραγωγής ενός μοναδικού προϊόντος υψηλής θρεπτικής αξίας, του αλεύρου από προνύμφες του σκώληκα των αλεύρων Tenebrio molitor.

H «Food For Thought» ταξίδεψε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου και παρέλαβε το βραβείο της σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας GEN-E του Junior Achievement Europe.

http://www.jaeurope.org/medias/news/1126-gen-e-celebrates-social-innovation-at-sir-2022-global-final.html

Δείτε το βίντεο της ομάδας που εξηγεί αναλυτικά την ιδέα της:

https://youtu.be/Mbhz8MQm_J8

Στην τελική δεκάδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας κατατάχθηκε και η κοινωνική επιχείρηση SP SIDEWALKS των μαθητριών Λωίδας Μαραντίδου, Δέσποινας Δαυίδ, Γεωργίας Κόλκα και Σταματίας Δεκαρίστου.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ομίλου Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Κοινωνική Καινοτομία_6 Κοινωνική Καινοτομία_4 Κοινωνική Καινοτομία_5 Κοινωνική Καινοτομία 3 Κοινωνική Καινοτομία_2 Κοινωνική Καινοτομία_1

Τρίτη θέση στον 17ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022»

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του σχολείου μας My_Pine, κατέκτησε τη 3η θέση στον 17o Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διακρίνεται το σχολείο μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, μετά την 1η θέση της FlowOn το 2021 και την 2η θέση της Kinesis το 2020.

Η My_Pine δημιούργησε αγνά και φυσικά προϊόντα απολύμανσης και καθαρισμού επιφανειών, πλήρως βιοδιασπώμενα, μικροβιοκτόνα, μη τοξικά, χωρίς χλώριο, αμμωνία ή φώσφορο. Με αειφορικά διαθέσιμη πρώτη ύλη, πιστοί στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, οι μαθητές/τριες παίρνουν από το έδαφος τις ξερές πευκοβελόνες, ένα δύσκολα διαχειρίσιμο απόρριμμα, επικίνδυνο για το περιβάλλον, τους προσθέτουν αξία και προτείνουν την επιστροφή τους στο έδαφος ως ένα χρήσιμο υλικό εδαφοκάλυψης. Για την υλοποίηση της ιδέας τους οι μαθητές/τριές μας είχαν την πολύτιμη στήριξη του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του καθηγητή κ. Γεώργιου Νταλού.

Επιχειρηματικό Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=TcJio2wTpqc

Instagram

https://www.instagram.com/mypine_ja/

Facebook

https://www.facebook.com/people/Mypine-Jagreece/100077454646555/

Twitter

https://mobile.twitter.com/mypineja

Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Μαρία-Ελευθερία Τσιαούση – Γενική Διευθύντρια, Μπίλλια Θεοδώρα, Γαβριηλίδης Νικόλαος, Γώγου Αφροδίτη, Δημητριάδου Ιωάννα,  Κλεάνθους Μελίττα, Μαλασίδη Κορίνα, Μαλασίδης Βασίλειος, Μαραντίδου Λωίδα, Ομήρου Ανδρέας, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Σαμουηλίδης Ισαάκ-Πολυχρόνης, Σαραφείδη Κωνσταντίνα, Σεβαστίδου Ζωή, Στρακαλή Δήμητρα, Τσερκέζης Βασίλειος, Χατζηαντωνίου Νικόλαος.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ομίλου Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Νικόλαου Τερψιάδη και Κυριακής Βασιλού.

My_Pine2

Πανελλήνιος Διαγωνισμός  Πληροφορικής

  1. Γαβριηλίδης Νικόλαος Γ1 ( Πέρασε την 1η φάση του διαγωνισμού)
  2. Πατσατζάκης Κων/νος  Γ2 ( Πέρασε την 1η και 2η φάση του διαγωνισμού)

Πιστοποίηση στην Πληροφορική (Αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΕΠ)
26 Μαθητές του Ομίλου Πληροφορικής από όλες τις τάξεις του Λυκείου μας, πέρασαν τις  εξετάσεις πιστοποίησης  στην πληροφορική και απέκτησαν τη σχετική βεβαίωση.

Στους σχολικούς αγώνες στίβου  που έγιναν στη Θεσσαλονίκη είχαμε τις εξής διακρίσεις:

  1. Μουρατίδης Ευστράτιος  Γ2  – 800μ  3η
  2. Μουρατίδης Σταύρος  Γ2  – 200μ  1η
  3. Δημητριάδου Μαρία  Α1 -  100μ  3η
  4. Μπαδέκας  Γεώργιος  Α1 -  200μ

Αγώνες ρητορικής που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Η ομάδα ρητορικής, που αποτελείται από τους μαθητές/τριες του Α2 Αλεξάνδρα Παχατουρίδου, Δημήτρη Ρέντζο και Κωνσταντίνα Σαραφείδη, κατέκτησε τη 2η θέση.

Διαγωνισμός «Το νέο πρόσωπο του φασισμού – Έξω ο φασισμός από από τα σχολεία»

Βράβευση της μαθήτριας του Α2 Σεβαστίδου Ζωής από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών για το αντιφασιστικό της κείμενο με το οποίο συμμετείχε στον διαγωνισμό «Το νέο πρόσωπο του φασισμού – Έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες Μπ. Αικ. και Τσ. Στ., καθώς και στον μαθητή μας, Τερ. Ι., που απέκτησαν πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Γ2 (Michigan Proficiency – ECPE), δίνοντας εξετάσεις τον περασμένο Μάιο, ύστερα από προετοιμασία στο πλαίσιo του Ομίλου Αγγλικών υπό την καθοδήγηση της κας Βασιλού Κ..

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας

Συγχαίρουμε, επίσης τον μαθητή μας, Βασίλη Μαλασίδη, ο οποίος συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας που διεξήχθη στο σχολείο μας, αφού ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο, και πέρασε τρίτος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με βαθμολογία 94/100.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τούς ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τις μαθήτριες που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις: Φλώρου Κωνσταντίνα, η οποία πέρασε πρώτη στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18,3, Μαθηματικά: 20, Φυσική: 19,8, Χημεία: 20, ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ: 19.606), Τσιρίδου Αθηνά (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18,1, Βιολογία: 18,6, Φυσική: 20, Χημεία: 19,8, ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ: 19.104) και Ταχταλίδου Ευανθία (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18,4, Αρχαία Ελληνικά: 18,6, Ιστορία: 19,3, Λατινικά: 19,7, ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ: 18.969).

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης