Mission: Μαχητές Ζωής

20141219_121157

Η επίσκεψη του Ομίλου Μουσικής Παιδείας του Πειραματικού Γυμνασίου στο ΠΑΓΝΗ, στο χώρο της Παιδιατρικής Αιματολογικής, στις  19.12.14, πέρασε ένα μήνυμα ζωής και ανθρωπιάς στους μαθητές. Όλοι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και γενικά όσοι βρίσκονταν εκεί, παρακολούθησαν με σεβασμό και  προσήλωση τους μαθητές  που ερμήνευαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα παιδιά που λαμβάνουν τη φροντίδα του νοσοκομείου έδειξαν ενθουσιασμένα από την παράσταση και στο τέλος  χειροκρότησαν δυνατά δείχνοντας, έτσι, την όρεξή τους για διασκέδαση!

20141219_121835 Είναι και αυτές οι εμπειρίες που σε βάζουν σε σκέψεις και στη διαδικασία να αναρωτιέσαι: Τι ζητάμε πλέον από τη ζωή μας; Πού βαδίζουμε κύριοι; Εσύ μπορεί να νιώθεις άτυχος επειδή ο νονός σου δεν σου πήρε το Playstation 4, όμως άλλοι άνθρωποι (πόσο μάλλον παιδιά) νιώθουν τυχεροί που απλά ζουν!  Ήταν πραγματικά θλιβερή και σοκαριστική η εικόνα των παιδιών που εξαρτώνται από τα καλώδια, από τα σωληνάκια και από τις ανθυγιεινές χημειοθεραπείες που καθημερινά ανέχονται.

Γι’αυτό, οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου έκαναν την επίσκεψή τους στα παιδιά αυτά, δείχνοντας έτσι τη συμπόνια, την αδελφικότητα και τη φιλανθρωπία που όλοι μας οφείλουμε να έχουμε απέναντι σ’ αυτούς τους  μαχητές  της ζωής! Κάτι, για τους υπόλοιπους, δεδομένο. Ό,τι και να πούμε είναι πραγματικά λίγο, ό,τι και να κάνουμε ανεπαρκές, για να επιστρέψει το χαμόγελο στους ανθρώπους αυτούς. Πάντως, σ’ αυτό το ‘’μάθημα ζωής’’, οι μαθητές αυτοί παίρνουν 20 με τόνο!

Ευχαριστούμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης, το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και όλους τους μαθητές ξεχωριστά για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Γιώργος Φανουράκης, Β3

Σχολιάστε

Top