Πειραματικό … on the move

Στη 1 Απριλίου ημέρα Τετάρτη εμείς, τα παιδιά της Τρίτης τάξης του σχολείου μας προετοιμαζόμασταν πυρετωδώς για την πολυαναμενόμενη εκδρομή στην Ζάκυνθο και το Ναύπλιο. Τώρα που η ώρα της επιστροφής έφτασε, εμείς καθισμένοι μέσα στο πλοίο, θα σας διηγηθούμε τα όσα συνέβησαν στην εκδρομή αυτή.

onthemove1

Στις 2 Απριλίου νωρίς το πρωί φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μας περίμενε το λεωφορείο, το οποίο θα μας μετέφερε σε όλους τους προορισμούς μας. Τότε ξεκίνησε το ταξίδι για το γραφικό νησί της Ζακύνθου. Ο δρόμος για το νησί ήταν μακρύς, αλλά και διασκεδαστικός. Διασχίζοντας την Πελοπόννησο απ’ άκρη σ’ άκρη, τελικά φτάσαμε στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου είχαμε αφήσει το πλοίο να μας περιμένει για αρκετή ώρα. Για να μην καθυστερήσει παραπάνω η επιβίβασή μας στο πλοίο, μπήκαμε μαζί με το λεωφορείο και, αφού εκείνο σταμάτησε, ανεβήκαμε στο κατάστρωμα. Στην Ζάκυνθο φτάσαμε κατά το μεσημέρι. Αφού αφήσαμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο, περιηγηθήκαμε στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά στη θάλασσα και πήραμε μια πρώτη γεύση του νησιού.

onthemove3

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Εκεί ενημερωθήκαμε για τις χελώνες καρέτα – καρέτα, τις φώκιες μονάχους – μονάχους, τους σεισμούς κ.α. Μόλις τελειώσαμε με τις ομιλίες και τις ενδιαφέρουσες μικρές διδασκαλίες, πήγαμε να δούμε την παραλία στην οποία το καλοκαίρι οι χελώνες γεννούν τα αυγά τους.

onthemove5

Στις 4 Απριλίου το πρωί ήταν η μέρα της αναχώρησης και όλοι κάναμε τις τελευταίες ετοιμασίες για να φύγουμε. Κάναμε όμως και μια τελευταία στάση στο μουσείο του Διονύσιου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου πριν την αναχώρηση μας από την Ζάκυνθο. Την ίδια μέρα επισκεφτήκαμε και την αρχαία Ολυμπία. Σε εκείνον τον ιερό τόπο τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κατά την αρχαιότητα και  ακόμα και σήμερα στο χώρο του Σταδίου λαμβάνει χώρα η τελετή αφής της  Ολυμπιακής φλόγας για τους σύγχρονους Αγώνες. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και θαυμάσαμε τα σημαντικότερα και διασημότερα εκθέματά του, όπως είναι ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Νίκη του Παιωνίου, αγάλματα και άλλα σημαντικά αφιερώματα.

Η αναχώρησή μας για τον επόμενο σταθμό της εκδρομής, το Ναύπλιο ήταν άμεση. Το βράδυ φτάσαμε στο Ναύπλιο όπου αργότερα ετοιμαστήκαμε για την περιήγηση στο κέντρο του Ναυπλίου. Πρώτα όμως κατεβήκαμε στο εστιατόριο για να γευματίσουμε. Μετά το φαγητό, κάναμε μια βραδινή βόλτα στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου και αργότερα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και γυρίσαμε στα δωμάτια μας.

Το επόμενο πρωί ακολούθησε ξενάγηση στο Παλαμήδι, όπου μάθαμε τα γεγονότα που συνέβησαν σε αυτόν τον ιστορικό τόπο. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε αρκετές φωτογραφίες, καθώς η θέα ήταν συγκλονιστική. Παρά το πιεσμένο πρόγραμμά μας καταφέραμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη μέχρι να αναχωρήσουμε για το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και το Ασκληπιείο. Οι εντυπώσεις μας και από αυτή την επίσκεψη ήταν μοναδικές!

onthemove4

Οι ώρες κυλούσαν υπέροχα και δημιουργικά, η εκδρομή μας πλησίαζε προς στο τέλος της και ήταν επιβεβλημένο να αναχωρήσουμε πια για το λιμάνι του Πειραιά, από όπου και θα επιστρέφαμε στο Ηράκλειο. Στην διαδρομή για τον γυρισμό δεν υπήρξαν δυσάρεστα γεγονότα, καθώς όλα κύλισαν ομαλά και γυρίσαμε στα σπίτια μας γεμάτοι με αξέχαστες αναμνήσεις!

Οι μαθητές της Γ” τάξης 2014-15

Σχολιάστε

Top