Βιβλιοπαρουσιάσεις

Τίτλος: Μια ευχή τα μεσάνυχτα

Συγγραφέας: Jacqueline Wilson

Πρώτη έκδοση: 2010

book1Η Βιολέτα είναι ένα κορίτσι 13 χρονών, που ζει σε ένα σχετικά μικρό σπίτι μαζί με την οικογένειά της, τους γονείς της και τον δεκαπεντάχρονο αδερφό της, τον Γουίλ. Για την ακρίβεια, δεν είναι αληθινός της αδελφός, γιατί οι γονείς της τον υιοθέτησαν όταν ήταν μωρό, για να αντικαταστήσουν τον πρώτο τους γιο που είχε πεθάνει. Η Βιολέτα θαύμαζε τον αγαπημένο της συγγραφέα, τον Κάσπερ Ντριμ, καθώς είχε διαβάσει όλα του τα βιβλία και ήθελε πολύ να τον γνωρίσει. Επίσης, η Βιολέτα ένιωθε μοναξιά στο σχολείο της, επειδή οι δύο μοναδικές της φίλες την κορόιδευαν και της κρατούσαν μυστικά. Όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν ήρθε μια καινούργια μαθήτρια, η Γιασεμή και έγινε αμέσως κολλητή της. Η Γιασεμή ήταν ένα καλοσυνάτο και πολύ όμορφο κορίτσι. Η Βιολέτα πήγαινε συχνά στο σπίτι της καινούργιας φίλης της, αλλά δεν ήθελε ούτε καν να σκέφτεται να καλέσει στο δικό της τη Γιασεμή, γιατί φοβόταν πως δεν θα της άρεσε το δωμάτιό της. Όμως μια μέρα που οι γονείς της την άφησαν μόνη στο σπίτι μαζί με τον αδελφό της, αναγκάστηκε να την καλέσει. Όταν ήρθε, τα τρία παιδιά έπαιζαν «αλήθεια ή θάρρος» και όταν ήρθε η σειρά της Βιολέτας να κάνει μια θαρραλέα κίνηση έπρεπε να κλειστεί στη σοφίτα για 10 λεπτά. Αφού ολοκληρώθηκε ο χρόνος παραμονής στη σοφίτα, περνούσε έξω από το δωμάτιο του Γουίλ και τον άκουσε να κοροϊδεύει την αδερφή του μαζί με τη Γιασεμή. Η Βιολέτα θύμωσε και έφυγε από το σπίτι, μπήκε σε τρένο και σε λεωφορείο για να φύγει μακριά. Ήθελε να πάει στο σπίτι του Κάσπερ Ντριμ και τα κατάφερε, τον γνώρισε, του ζήτησεαυτόγραφο και ήταν πολύ χαρούμενη. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της όλοι είχαν ανησυχήσει πολύ. Θα ξαναγίνει φίλη με τη Γιασεμή και θα τα βρει με τον αδερφό της Γουίλ;

Γωγώ Σαλκιντζή  Β3

 

 

Βιβλίο: Τόμπι 2: Ο πράσινος μαχητής στον κόσμο του δέντρου.

Συγγραφέας: Τιμότε ντε Φομπέλ

book2

Ο Τόμπι είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι σαν όλα τα άλλα. Με μια διαφορά… είναι μικροσκοπικός και μένει σε ένα δέντρο. Το δέντρο αυτό δεν διαφέρει και πολύ από τον δικό μας κόσμο. Υπάρχουν οικογένειες με τα σπιτάκια τους, διαφορετικές γειτονιές, άνθρωποι στην εξουσία, κτλ. Όμως, υπάρχουν κάποιοι κακοί οι οποίοι προσπαθούν να καταστρέψουν το δέντρο και να πάρουν την εξουσία. Έτσι λοιπόν, αιχμαλωτίζουν όσους τους αντιστέκονται και τους συμπεριφέρονται βίαια.  Ο Τόμπι προσπαθεί να τιμωρήσει και να διώξει αυτούς τους κακούς με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Βασικοί ήρωες: Τόμπι, Ελίσα, Φεγγαροπρόσωπος, Τζο Μιτς, γέρο-Τζαλάμ, Λέο Μπλου και άλλοι.

Η Γνώμη μου: Πιστεύω πως αυτό το βιβλίο είναι πολύ ωραίο και μαγευτικό, γιατί σε ταξιδεύει μέσω των εικόνων σε έναν άλλο κόσμο… στον κόσμο του δέντρου. Αυτό το βιβλίο μου θύμισε τον κόσμο μας, αλλά με έναν τρόπο παραμυθένιο και διασκεδαστικό. Έτσι, κάθε φορά που το διαβάζω, νιώθω σαν να παίρνω μέρος και εγώ σε αυτή την περιπέτεια.

Ευτυχία Τραχανά   Β3

 

 

Βιβλίο: Ψηφιακό Οχυρό

Συγγραφέας: Dan Brown

book3Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ κατέχει τον υπερυπολογιστή TRANSLTR ο οποίος παρακολουθεί όλο τον πλανήτη και μπορεί να αποκρυπτογραφήσει μέσα σε λίγα λεπτά κάθε είδους κωδικοποιημένο μήνυμα. Στόχος του η ασφάλεια των πολιτών. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν ένας πρώην υπάλληλος της NSA δημιουργεί ένα κώδικα απροσπέλαστο, ακόμη και από τον υπερυπολογιστή. Ο δημιουργός του κώδικα, ο Τακάντο, βρίσκεται τώρα νεκρός στην Ισπανία. Έτσι ο πλωτάρχης της NSA, ο Στράθμορ, ζητά βοήθεια από την κορυφαία κρυπτογράφο Σούζαν Φλέτσερ. Ταυτόχρονα, ο Ντέιβιντ Μπέκερ, σύζυγος της Σούζαν, βρίσκεται στην Ισπανία και διερευνά το θάνατο του Τακάντο, προσπαθώντας να βρει το δαχτυλίδι όπου ήταν χαραγμένος ο κώδικας. Μέσα από ένα μοχθηρό σχέδιο, ο πλωτάρχης Στράθμορ παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας του TRANSLTR, αυτό υπερθερμαίνεται και εκρήγνυται παράγοντας αέρια θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Η Σούζαν καταφέρνει να αποδράσει από το φλεγόμενο κτήριο, ενώ ο πλωτάρχης βρίσκει βίαιο θάνατο στο εσωτερικό του. Η έκρηξη αυτή μετέτρεψε τον κώδικα σε ιό που έχει βάλει στόχο την επίθεση στη βάση δεδομένων της NSA. Καθώς τα φίλτρα ασφαλείας αποδυναμώνονται, εκατομμύρια χάκερς προσπαθούν να αποσπάσουν δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφαλείας. Η μόνη λύση είναι να βρεθεί ο κώδικας που μπορεί να σταματήσει τον ιό. Ο Ντέιβιντ συνδέεται με την NSA και μαζί βρίσκουν τον πανίσχυρο κώδικα. Αφού πια η βάση δεδομένων είναι ασφαλής, όλοι επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή.

Βασικοί ήρωες: Ενσέι Τακάντο, Ντέιβιντ Μπέκερ, Σούζαν Φλέτσερ, Σόσι Τζάμπα, Τοκουτζέν Νουματάκα, Μπρίνκερχοφ, Μιτζ Φοντέιν, πλωτάρχης Στράθμορ, Άλετ Σαρτρουκιάν, Χουλοχότ.

Ραφαέλα Πατεράκη  Β3

Σχολιάστε

Top