E D I T O R I A L

E  D  I  T  O  R  I  A  L

Σεπτέμβριος 2015. Μια νέα χρονιά μόλις ανέτειλε για τη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου. Υποδεχτήκαμε με χαρά τους ενθουσιώδεις μαθητές στην Α΄ τάξη, που ήρθαν στο σχολείο μας με καινούρια όνειρα και φιλοδοξίες. Καλωσορίσαμε τους παλιούς μας γνώριμους από τη Β΄ και Γ΄ τάξη, που μεγάλωσαν και ωρίμασαν και έθεσαν νέους στόχους και προκλήσεις για τη χρονιά που άρχιζε. «Και ήταν οι πρώτες μέρες στο σχολείο πανηγύρι» ανακαλώντας τα χαρακτηριστικά λόγια της Ζωρζ Σαρή από το μυθιστόρημά της Ε.Π.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δημιουργικότητας και καλής συνεργασίας ξεκινήσαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την έκδοση του ηλεκτρονικού μας περιοδικού στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ε- Περιοδικό / Ιστολόγιο των μαθητών του ΠΓΗ».  Στόχος και σημαντική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για ποικίλα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη γλωσσική και κριτική τους ικανότητα και σκέψη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Διευθυντή του σχολείου μας κ. Καρτσωνάκη Μανόλη και στο Σύλλογο Διδασκόντων για την πολύτιμη αρωγή και συνεισφορά του στη δημιουργία του ηλεκτρονικού μας περιοδικού. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές μας που αγκάλιασαν το εγχείρημά μας και είναι ταυτόχρονα οι συγγραφείς των άρθρων και μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού μας. Σας ευχόμαστε να απολαύσετε την πλοήγησή σας στα θέματα και τα άρθρα του ηλεκτρονικού μας περιοδικού.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Σωτηροπούλου Κωνσταντίνα

Πιτερού Βάλια

Ανδρεαδάκης Μιχαήλ

Σχολιάστε

Top