Συνέντευξη με την κ. Γαβριέλλα Ασπράκη

Συνέντευξη με την κ. Γαβριέλλα Ασπράκη

Η κ. Γαβριέλλα Ασπράκη είναι καθηγήτρια φιλόλογος του σχολείου μας και υπεύθυνη της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Με την ευκαιρία της παρουσίας μας στο χώρο της βιβλιοθήκης, είχαμε μια σύντομη συζήτηση μαζί της σχετικά με την εμπειρία της ως υπεύθυνη για την οργάνωση και τη χρήση της βιβλιοθήκης. Έτσι, προέκυψε η συνέντευξη που ακολουθεί.

 Κυρία Ασπράκη, γιατί αποφασίσατε να γίνετε υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μας;

Πέρσι ο διευθυντής κ. Σπηλιωτάκης με ρώτησε αν θα ήθελα να αναλάβω το έργο της οργάνωσης της βιβλιοθήκης και του δανεισμού βιβλίων στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας. Εγώ δέχτηκα  την πρόταση με μεγάλη ευχαρίστηση, αφενός γιατί αγαπώ τα βιβλία και αφετέρου γιατί η βιβλιοθήκη έπρεπε να είναι ανοικτή για τους μαθητές.

 Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας σχετικά με τη βιβλιοθήκη;

Η εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής είναι πολύ θετική, διότι υπάρχει συμμετοχή από τους μαθητές που είναι ταυτόχρονα και εθελοντές, οι οποίοι με βοηθούν αρκετά. Για παράδειγμα, ανοίγουν την βιβλιοθήκη σε κάθε διάλειμμα, δανείζουν βιβλία στους μαθητές, με βοηθούν στην καταλογογράφηση και φροντίζουν το χώρο με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία.

Τι σας προσελκύει περισσότερο στη βιβλιοθήκη;

Τα βιβλία, οι γνώσεις που υπάρχουν αποθησαυρισμένες, η επαφή με τους μαθητές και πολλά πράγματα που αν αρχίσω να τα λέω, μάλλον δεν θα τελειώσει η συζήτησή μας ποτέ.

Θυμάστε να έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα ή περιστατικά, θετικά και αρνητικά;

Αρνητικά όχι, σίγουρα όχι. Θετικά γεγονότα όμως πολλά, για παράδειγμα δωρεές βιβλίων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αγαπά πολύ την βιβλιοθήκη μας. Πολλά βιβλία έχουν προσφέρει και καθηγητές του σχολείου μας, όπως η κ. Τσιραμπίδου και η κ. Βακιρτζιάν. Επίσης, πρέπει να αναφέρω και τις δωρεές σπουδαίων τίτλων βιβλίων από τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Τέλος, πόσα περίπου βιβλία υπάρχουν στην βιβλιοθήκη;

Σίγουρα πάνω από 2.500 βιβλία, παρόλο που  με το χρόνο έχουν χαθεί κάποια βιβλία.

 

Κ. Ασπράκη, σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε.

Φρουδαράκης Κωνσταντίνος Γ3

Σχολιάστε

Top