Γενικά Αρχεία του Κράτους

Γενικά Αρχεία του Κράτους: ένας φορέας πολιτισμού και ιστορίας

GenikaArxeiaKratous

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου το τμήμα Γ1 του σχολείου μας επισκέφτηκε τα Γενικά Αρχεία του κράτους, τα οποία στεγάζονται στην πόλη μας στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης 30. Αρμόζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω διδακτική επίσκεψη διεξήχθη στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας με την καθηγήτριά μας κ. Γαβριέλλα Ασπράκη και αποτέλεσε αρωγό της διαθεματικής εργασίας των συμμαθητών μας, η οποία αφορά τις μνήμες από την καταστροφή της  Μ. Ασίας. Αν και η εικόνα που αποκρυσταλλώνεται συνήθως στο νου μας, όταν σκεφτόμαστε μια τέτοια δραστηριότητα δεν είναι πάντοτε ό,τι πιο ευχάριστο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν πλήρως αυτή την εμπειρία, αναγνωρίζοντας την πληθώρα των πλεονεκτημάτων που τους προσέφερε.

Αναλυτικότερα, ενημερώθηκαν για τη συντήρηση, τη διατήρηση και την ταξινόμηση του αρχειακού υλικού, παρά τις περιστασιακές αλλοιώσεις και την κακή μεταχείριση, την οποία έχουν υποστεί  πολλά αρχεία. Επιπλέον, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι οι συμμαθητές μας πληροφορήθηκαν για τις ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, την ίδρυση, τη λειτουργία, τη στέγαση και  τη συλλογή της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Επιπροσθέτως, το προσωπικό της υπηρεσίας, το οποίο ήταν έμπειρο και άριστος γνώστης της εργασίας του, ήταν ιδιαίτερα πρόθυμο να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των συμμαθητών μας.

         Έχοντας αποκομίσει λοιπόν πολλές πληροφορίες για τα διασωθέντα αρχεία του κράτους μας, εμείς ευελπιστούμε και ευχόμαστε να δοθεί περισσότερη προσοχή τόσο από μέρους των πολιτών όσο και της κυβέρνησης  σε τέτοιους φορείς και σκοπούς, αφού αποτελούν κόσμημα του πολιτισμικού, του ευσυνείδητου, του ανθρωπιστικού και του ερευνητικού στοιχείου του ανθρώπου.

Ραφαέλα Κοσμαδάκη Γ1

Σχολιάστε

Top