Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη

Μία συμμαθήτρια μας, η Άννα Σφακιαννάκη βραβεύτηκε στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη». Συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα και από Ελληνικά σχολεία της Ευρώπης με πάνω από 1000 έργα, ατομικά ή ομαδικά.

Ας μάθουμε περισσότερα για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό και το ταλέντο της στην ζωγραφική μέσα από μία σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε…

sfakianakigeloiografia

Η γελοιογραφία με την οποία κατάφερε να βραβευτεί.

  1. Ποιός σε προέτρεψε να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό;

 

Η καθηγήτρια των Εικαστικών, κα. Γρηγοριάδη Μαρία, η οποία μας ενημέρωσε για τον διαγωνισμό και μας προέτρεψε για την συμμετοχή μας. Η ιδέα με ενθουσίασε και έτσι αποφάσισα να στείλω ένα σκίτσο μου στην Αθήνα.

 

  1. Είχες αμφιβολίες για την συμμετοχή σου;

 

Δεν νομίζω ότι είχα αμφιβολίες. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και ήθελα πολύ να διακριθώ.

 

  1. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έκανε τους κριτές να διακρίνουν το σκίτσο σου;

 

Δεν έλαβα σχόλια από τους κριτές αλλά όσοι είδαν το σκίτσο θεώρησαν την ισορροπία μεταξύ των επιμέρους σχεδίων και την έξυπνη ιδέα πολύ ξεχωριστή.

 

  1. Ασχολείσαι χρόνια με την ζωγραφική;

 

Δεν έχω μεγάλη σχέση με την ζωγραφική. Δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά η ιδέα της συμμετοχής μου στον διαγωνισμό, πραγματικά με ενθουσίασε.

 

  1. Υπάρχει κάτι που σου δίνει την έμπνευση να ζωγραφίσεις;

 

Δεν με εμπνέει κάτι συγκεκριμένο, γι αυτό και τις περισσότερες φορές είναι απλά πράγματα τα οποία με κάνουν να δημιουργώ εικόνες στο μυαλό μου και στη συνέχεια τις αποτυπώνω σε ζωγραφιές.

Νικος Βολυράκης Γ1

Σχολιάστε

Top