Υπόθεση «Δαίδαλος»

daedalos2

Ο Δαίδαλος είναι ένας ήρωας που συνδέει δύο κόσμους. Δύο κόσμους όχι τόσο μακρινούς μεταξύ τους, αλλά σίγουρα, αρκετά διαφορετικούς: τον κόσμο των θεών και των φανταστικών μυθικών όντων και από την άλλη τον καθημερινό, πραγματικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας. Αν και η μυθική διάσταση του Δαίδαλου επισκιάστηκε σημαντικά από την πτώση και το θάνατο του γιου του, του Ίκαρου, η  καλλιτεχνική παρέμεινε ζωντανή χάρη σε μια ολόκληρη περίοδο της αρχαίας ελληνικής τέχνης που οι ειδικοί ονομάζουν συμβατικά «δαιδαλική».
Με άλλα λόγια, η περίοδος της ελληνικής αγαλματοποιίας γύρω στα μέσα του 7ου αι. π.Χ. φέρει το όνομα του ξακουστού τεχνίτη που ήταν ταυτόχρονα, γλύπτης, αρχιτέκτονας και μηχανικός.

daedalos1

Στον όμιλo «Όψεις της Αρχαιότητας» αρχικά μελετήσαμε τον Δαίδαλο σε βάθος μέσα από αρχαία κείμενα, μυθολογικά λεξικά, έργα τέχνης, νομίσματα και σύγχρονες μελέτες. Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε την ζωή του σε μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας 25΄,  με τον τίτλο ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΑΙΔΑΛΟΣ όπου θεοί και άνθρωποι μιλούν γι αυτόν, χωρίς όμως τελικά να εμφανίζεται πουθενά ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας.

Η συνέχεια στην οθόνη σας από τον παρακάτω σύνδεσμο…

https://drive.google.com/folderview?id=0B7uXTe7WvuWmZmxpZ09peWtaZWs&usp=sharing

daedalos3Παναγιώτης Κατσαρός Γ1

Πυλιώτης Θανάσης Γ2

Πρεκατσουνάκη Ειρήνη Γ3

Τακουή Βακιρτζιάν, Εκπαιδευτικός ΠΕ 05

Σχολιάστε

Top