Πιρουέτες … συναισθημάτων

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Όλοι τους διαφορετικοί: διαφορετικό φύλο, χρώμα, απόψεις, καταγωγή, ακόμα και διαφορετικό γούστο. Ως «γούστο» εννοούμε την προτίμησή τους για κάποια δραστηριότητα.

 dance1Αρκετοί έφηβοι επιλέγουν ως εξωσχολική τους δραστηριότητα το μπάσκετ, άλλοι το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, τη ζωγραφική ή κάθε είδους τέχνη, εμείς όμως επιλέξαμε τον χορό. Πολλοί νομίζουν ότι ο χορός είναι άθλημα, όμως κάνουν λάθος! Ο χορός είναι τέχνη! Άλλοτε είναι συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να εκτελείς και άλλοτε μπορεί να είναι κάτι πιο αφηρημένο, κάτι που θα βγει μέσα από την ψυχή σου αυθόρμητα.

Εμείς επιλέξαμε τον χορό για διαφόρους λόγους. Αρχικάdance2, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον χορό, γιατί μας εκφράζει. Μέσω του χορού μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, τη θλίψη, την απογοήτευση, τη χαρά, τον ενθουσιασμό, ακόμα και τις σκέψεις μας… Το τραγούδι και η μουσική μπαίνουν στην ψυχή μας και μέσω των βημάτων μπορούμε να εκφράσουμε τους στίχους του.

dance3Επιπλέον, ο χορός μας δίνει τη δυνατότητα να γυμνάσουμε το σώμα μας με ήπιες ασκήσεις και να βελτιώσουμε με απλό και ταυτόχρονα απαιτητικό τρόπο τη φυσική μας κατάσταση. Και να μην ξεχνάμε ότι μέσα από το χορό διασκεδάζουμε, ηρεμούμε, χαλαρώνουμε αποβάλλοντας το καθημερινό άγχος των μαθημάτων!

 Κατερίνα Μαρή Α2

Σοφία Μεταξά Α2

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μαρή Α2

Σχολιάστε

Top