Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το σχολείο μας

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις σημαντικότερες εορτές στις μέρες μας, αφού γιορτάζουμε τη γέννηση του Ιησού Χρηστού. Τα Χριστούγεννα είναι η χρονική περίοδος της χαράς και της ευτυχίας. Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων christmas1εκδηλώσεων το σχολείο μας, και συγκεκριμένα ο όμιλος Μουσικής και η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Μουσικής κα. Ελπίδα Τσιραμπίδου, διοργάνωσε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία. Η εορταστική αυτή συναυλία έλαβε μέρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, όπου ζήσαμε μια μαγευτική βραδιά.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Εμμ. Καρτσωνάκη. Αμέσως μετά η χορωδία τραγούδησε τέσσερα τραγούδια με τη συνοδεία του πιάνου από την κα. Τσιραμπίδου και της λύρας από τον Μενέλαο Πρασανάκη, τον Ιωάννη Θειακάκη και τη Μαλβίνα Αγιομυργιανάκη. Συγκεκριμένα ακούστηκαν τα κρητικά κάλαντα, τα βυζαντινά κάλαντα Κοτυώρων Πόντου, τα κάλαντα Ικαρίας και τα κάλαντα Αργοστολίου.

christmas3Μετά από ένα θερμό χειροκρότημα του κοινού περάσαμε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όπου τα παιδιά της ορχήστρας έπαιξαν το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο χριστουγεννιάτικαchristmas2 τραγούδια στο πιάνο, στο βιολί, στις κιθάρες … Επίσης, δύο μαθήτριες τραγούδησαν solo με τη συνοδεία κιθάρας και πιάνου. Οι φωνές των κοριτσιών, αλλά και ο καθαρός και άρτιος ήχος των οργάνων ήταν μαγευτικός και χειροκροτήθηκε δυνατά από τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συναυλία.

Έπειτα περάσαμε στο τρίτο μέρος της συναυλίας, όπου όλη η χορωδία τραγούδησε γιορτινά τραγούδια των Χριστουγέννων, όπως τα Τρίγωνα κάλαντα και το Χαίρε η Γη. Η συναυλία έκλεισε με ένα παραδοσιακό γαλλικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

christma4

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, όπου τα παιδιά ανέδειξαν τη δουλειά που γίνεται στον όμιλο Μουσικής και τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου και βίωσαν μαζί με το κοινό ευχάριστα συναισθήματα από τη συναυλία που σηματοδότησε τον ερχομό των Χριστουγέννων!!

Στέλλα Μανωλίτση Β3

Σχολιάστε

Top