Η τετραλογία της Σελήνης

sinterΣίντερ 

Η τετραλογία της Σελήνης -  I

Συγγραφέας: Marissa Meyer

Εκδόσεις: Πατάκη

 

Κι αν η Σταχτοπούτα ήταν σάιμποργκ;
Επειδή ακόμα και στο μέλλον οι ιστορίες θα ξεκινούν μ’ ένα «Μια φορά κι έναν καιρό…».

Η Σίντερ είναι η πιο προικισμένη μηχανικός του Νέου Πεκίνου, αλλά έχει την ατυχία να ζει με μια τυραννική μητριά και δύο αδελφές. Επιπλέον, είναι σάιμποργκ — πολίτης β” κατηγορίας δηλαδή. Στα δεκάξι της το μόνο που την απασχολεί είναι να προλαβαίνει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μητριάς και των αδελφών της. Μια μέρα εισβάλλει στο εργαστήριό της ο όμορφος πρίγκιπας Κάι ζητώντας της να επισκευάσει το αγαπημένο του ανδροειδές. Η έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλον μοιάζει να μην έχει καμιά τύχη, ειδικά εκείνη τη χρονική στιγμή που το βασίλειο απειλείται από την τρομερή βασίλισσα της Λούνα, της πρώτης αποικίας των ανθρώπων στη Σελήνη.

Έτσι ξεκινάει η απίστευτη περιπέτεια της Σίντερ, κατά την οποία θα ανακαλύψει ότι η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια της. Ποια είναι τελικά η Σίντερ;

Η ιστορία της Σίντερ είναι ένα βιβλίο για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και των φανταστικών παραμυθιών. Μια κακιά, αλλά πανέμορφη βασίλισσα, μια χαμένη πριγκίπισσα και μια σκοτεινή συνωμοσία θα γίνουν συγκυβερνήτες σας στο μαγικό αυτό ταξίδι ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο, στο οποίο περιγράφονται μαγικά τοπία, φαντασμαγορικές μάχες, στιγμές μεγάλης συγκίνησης και αγωνίας. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό μυθιστόρημα στον χώρο του φανταστικού από μια νέα συγγραφέα, που έχει πολλά να δώσει. Ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα κυριαρχεί τόσο η εκρηκτική ηρωίδα του βιβλίου όσο το μοναδικό περιβάλλον της Γης στο μέλλον! Η ηρωίδα του πρώτου μέρους της Τετραλογίας της Σελήνης αποτελεί μακρινή υπόμνηση της Σταχτοπούτας. Έξυπνη, ετοιμόλογη, αυθάδης και ευρηματική διεκδικεί με κάθε μέσο και συμμαχία αυτά που της ανήκουν.

Ένα καταπληκτικό βιβλίο να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερό σου χρόνο!

Λίνα Κυριακάκη Β2

Σχολιάστε

Top