Η εφαρμογή μάς έλειπε … και τα προβλήματα θα λυθούν δια μαγείας!
Ένα χρονογράφημα από τον Αντώνη Αγγελιδάκη (Γ1)
Σημερινή είδηση! Ο Δήμος Ηρακλείου δημιούργησε εφαρμογή, στην οποία οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά μαζί με μια φωτογραφία και την τοποθεσία του προβλήματος. Και αναρωτιέμαι εγώ: «πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος; Δεν ξέρει ο Δήμος τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα; Δεν ξέρει ο Δήμος ότι ακόμη δεν έχει καταφέρει να λύσει τα προβλήματα που ξέρει ότι υπάρχουν»; Καθημερινά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα λόγω της ακατάλληλης κατασκευής των δρόμων ή λόγω ελλιπούς σηματοδότησης. Δεν είναι λίγες ακόμη οι φορές, που έχουν γίνει ατυχήματα λόγω έλλειψης φωτισμού ή χαλασμένων φαναριών στους δρόμους.
Αλλά ας μιλήσω πιο συγκεκριμένα. Πρώτο και κύριο: οι δρόμοι. Υπάρχουν κάποιοι καλοφτιαγμένοι δρόμοι στο Ηράκλειο – δεν είμαι αχάριστος – αλλά οι περισσότεροι είναι γεμάτοι με λακκούβες, φραγμένα φρεάτια ή κάδους που ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Μάλλον αυτό εξυπηρετεί στο να ζει ο οδηγός ή ο περαστικός μια μικρή περιπέτεια – οπτική, κινητική, οσφρητική καθώς μετακινείται – και να προσέχει στον δρόμο μην πατήσει κάποια σακούλα του σούπερ μάρκετ ή κανένα πακέτο τσιγάρα. Άδειο φυσικά!
Επιπλέον, ο φωτισμός σε αρκετές γειτονιές της πόλης μας δεν είναι επαρκής. Φήμες λένε ότι τα περισσότερα φώτα είναι κλειστά στις 14 του Φλεβάρη για ατμόσφαιρα … Λίγες δεν είναι οι φορές ακόμη, που ορισμένα φανάρια δε λειτουργούν; Ίσως ο Δήμος να θέλει να αναπτύξει το ταλέντο των οδηγών στο να κορνάρουν δημιουργώντας μια συμφωνική ορχήστρα από τις κόρνες των αυτοκινήτων.
Αν ο Δήμος λοιπόν χρειάζεται την εφαρμογή, για να συνειδητοποιήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ηράκλειο, τότε οι πολίτες του Ηρακλείου χρειάζεται να δημιουργήσουν μια εφαρμογή ώστε, αν τα ήδη γνωστά προβλήματα της πόλης δεν λύνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αυτόματα να αλλάζει και η ηγεσία του Δήμου.
Ε, μα, δεν μπορούσα να κρατηθώ! Τόσα χρόνια την εφαρμογή περίμενε για να ενημερωθεί ο Δήμος σχετικά με τα προβλήματα της πόλης μας; Λες και δεν είναι υποχρέωση των αρμόδιων του Δήμου να βγαίνουν στους δρόμους και στις γειτονιές, να κοιτάνε, να παρατηρούν, να ρωτούν, να επικοινωνούν με τους απλούς πολίτες; Να ενημερώνονται, βρε αδελφέ! …
Φωτογραφία: Μαρία – Ελένη Καλογιαννάκη Γ1
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.