Ξεκινώντας το Γυμνάσιο (β)

Ξεκινώντας το Γυμνάσιο (β)

Οι πρώτοι και οι τελευταίοι παλμοί συναισθημάτων γραμμένοι στα θρανία

                                                                         Ηράκλειο, 18 Οκτωβρίου 2017

Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές,

Ως μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό και τη χαρά που νιώθω αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκομαι κοντά σας.

Το Γυμνάσιο είναι πολύ διαφορετικό από το Δημοτικό. Συνειδητοποίησα από τις πρώτες μέρες ότι το διάβασμα είναι πιο απαιτητικό. Ωστόσο αξίζει τον κόπο, επειδή μαθαίνεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Η εναλλαγή των καθηγητών σε κάθε μάθημα το κάνει πιο ελκυστικό και συναρπαστικό. Τις πρώτες μέρες ήμουν πολύ αγχωμένη για την απόδοσή μου στα μαθήματα, καθώς και λυπημένη, αφού αποχωρίστηκα τους παλιούς μου συμμαθητές. Ωστόσο στο νέο μου τμήμα γνώρισα καινούρια παιδιά, πολύ φιλικά και αστεία. Ακόμα, η μετάβαση μου στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης με κάνει να νιώθω πιο ώριμη και δυνατή.

Καταλαβαίνω ότι οι καθηγητές και το οικογενειακό μου περιβάλλον προσδοκούν πολλά από εμένα ως μαθήτρια του Γυμνασίου. Ταυτόχρονα, κι εγώ περιμένω από εμένα αυτά τα τρία χρόνια να αποκτήσω γνώσεις και να καλλιεργήσω αρχές και αξίες, ώστε να αναπτύξω σωστά και ολοκληρωμένα την προσωπικότητά μου. Προσδοκώ από τους καθηγητές μου πραγματικό ενδιαφέρον και μετάδοση γνώσεων με προθυμία. Τέλος, θα νιώσω κερδισμένη, αν αποκτήσω αληθινούς φίλους, πραγματικό θησαυρό για μια ζωή.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για την ανάγνωση της επιστολής  μου.

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Παπασπηλίου (Α4)

 

Γράφτηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας

με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Διονυσία Μαράκη.

Σχολιάστε

Top