Ξεκινώντας το Γυμνάσιο (γ)

Ξεκινώντας το Γυμνάσιο (γ)

Οι πρώτοι και οι τελευταίοι παλμοί συναισθημάτων γραμμένοι στα θρανία

 Αξιότιμοι καθηγητές,

Ονομάζομαι Αθανασία Φαφαλάκη και είμαι 12 ετών. Με όλο το θάρρος και τον σεβασμό, σας γράφω αυτή την επιστολή, για να σας περιγράψω τις σκέψεις και να μοιραστώ μαζί σας τα συναισθήματά μου για τη μετάβασή μου στο γυμνάσιο. Επίσης, πρόκειται να σας εκμυστηρευτώ τις προσδοκίες που έχω από τη φοίτησή μου σ’ αυτό.

Την πρώτη μέρα που μπήκα στο γυμνάσιο παρατήρησα δίπλα μου παιδιά τρομαγμένα. Κάποια είχαν βρει ήδη την παρέα τους, ενώ εγώ ήμουν φοβισμένη και αγχωμένη για το τι θα συμβεί κατά τη νέα σχολική χρονιά. Δηλαδή φέτος ξεκίνησα απ’ την αρχή, όπως την πρώτη φορά που πήγα σχολείο. Καινούργιοι καθηγητές, καινούριες παρέες, νέοι φίλοι, ακόμα και καινούριο κτήριο. Είμαι πολύ περίεργη να γνωρίσω τους καθηγητές μου. Μήπως είναι πολύ αυστηροί; Θα είναι φιλικοί μαζί μου ή απότομοι και νευρικοί; Όλα αυτά τα ερωτήματα είχα στο μυαλό μου μέχρι που ήρθε η ώρα να μπω στη νέα μου τάξη. Βρήκα ένα θρανίο στη δεύτερη σειρά και κάθισα μόνη μου, διότι δεν ήξερα κανέναν. Τα περισσότερα παιδιά κάθονταν με τον φίλο τους ή τη φίλη τους. Γι΄ αυτό στεναχωρήθηκα λίγο. Ευτυχώς η υπεύθυνη της τάξης μας, κ. Μαράκη, με έκανε να νιώσω άνετα, οπότε δεν με ένοιαξε και πολύ που ήμουν μόνη. Μας εξήγησε γενικά πώς λειτουργεί το σχολείο και επιπλέον μας περιέγραψε με λίγα λόγια το κτήριο εξωτερικά και εσωτερικά.

Με τον καιρό τα συναισθήματα του φόβου και του άγχους ανήκαν πλέον στο παρελθόν. Τώρα πια στην καρδιά μου είχαν αντικατασταθεί με συναισθήματα ανακούφισης, χαράς, ψυχικής ηρεμίας που συνδυάζονται με προσδοκίες και όνειρα. Επιθυμώ οι φιλίες με τους νέους φίλους μου να κρατήσουν για πάντα. Εκτός απ’ αυτό, θέλω να γνωρίσω καλύτερα τους καθηγητές μου και να με γνωρίσουν κι εκείνοι. Επίσης, για φέτος, προσδοκώ να τελειώσω την τάξη με έναν πολύ καλό βαθμό και να συνεχίσω να περνώ όμορφα σε αυτό το σχολείο.

Όλα αυτά ελπίζω να πραγματοποιηθούν. Πιστεύω πως, αν προσπαθήσω λίγο, θα τα καταφέρω. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε τις εντυπώσεις μου και τα συναισθήματά μου για το νέο σχολείο μου!

Με εκτίμηση,

Αθανασία Φαφαλάκη (Α3)

 

Γράφτηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας

με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Διονυσία Μαράκη.

Σχολιάστε

Top