Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο … και η μόδα από την ντουλάπα!

Η μόδα μάς ενδιαφέρει λίγο πολύ όλους. Εμείς αποφασίσαμε να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο και να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της μόδας!

moda1Ας ξεκινήσουμε από τη δεκαετία του ΄30, οπότε οι γυναίκες φορούσαν φαρδιά φορέματα και κομψές γούνες. Η στρατιωτική ένδυση είχε εμφανιστεί. Επίσης οι άνδρες φορούσαν κοντά σορτς με ψηλές κάλτσες και καλοσχεδιασμένα καπέλα.

Στα επόμενα χρόνια, η γυναικεία μόδα έκανε την επανάστασή της με την πρώτη εμφάνιση παντελονιού και κοντής φούστας στη γυναίκα. Το ανδρικό ρούχο γίνεται πιο ευπρεπές, καθώς τα κουστούμια κάνουν την εμφάνισή τους.

Τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 η μόδα κάνει την έκρηξη, αφού το στυλ μετατρέπεται σε bohο! Τα χρώματα «ανοίγουν» και γίνονται ιδιαίτερα και δελεαστικά.

Το 2000 η ένδυση συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεταποιείται σε πιο καθημερινή, εφόσον τα jeans κατακτούν τον χώρο της μόδας!

 

Και τώρα θα σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη με κάποια tips!

TIPS

moda2Όταν φοράμε μποτάκια αστραγάλου με τζιν, συνηθίζουμε να βάζουμε το τζιν από μέσα. Αν, αντί αυτού, διπλώσουμε το κάτω μέρος δημιουργώντας ένα ρεβέρ και αφήνοντας ακάλυπτο ένα μικρό μέρος του ποδιού, αυτομάτως τα πόδια φαίνονται ψηλότερα.

 

 

 

 

moda3Αν δεν ξέρεις πώς να φορέσεις τα sneakers σου, πρέπει να θυμάσαι πως δεν χρειάζονται υπερβολές. Μπορούν να φορεθούν με ένα απλό skinny τζιν και ένα αθλητικό πανωφόρι.

 

 

 

 

 

moda4Το γύρισμα στα μανίκια από το πουκάμισο μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο. Όταν φοράμε ένα denim πουκάμισο, αυτό που θέλουμε είναι να φαίνεται επιμελώς ατημέλητο. Ο σωστός τρόπος είναι αρχικά να το τραβήξεις μία φορά μέχρι επάνω και ύστερα να γυρίσεις το κάτω μέρος. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να δώσεις βάση και να φαίνεται η γωνία.

 

Δανάη Αδαμάκη Α1

Αναστασία Ζωάκη Α1

Αναστασία Τριανταφυλλίδη Α3

Νίκος Σωμαράκης Γ2

Μαρία Γιαννακάκη Α1

 

Πηγές:

https://www.ediva.gr/stylistika-tips-pou-prepi-na-xeri-kathe-gyneka/

https://www.google.gr/

Σχολιάστε

Top