ΧΙΟΝΙ ΣΑΝ ΣΤΑΧΤΗ

chioniΣυγγραφέας: ΡΑΑΣ ΣΑΡΑ

Εκδότης: ΜΑΤΙ

ΕΝΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ. ΜΙΑ ΕΠΙΔΟΞΗ ΗΡΩΙΔΑ. Μπορεί η Μίρα να σώσει έναν κόσμο που δεν γνώρισε ποτέ πραγματικά;

 

Πριν από δεκαέξι χρόνια το Βασίλειο του Χειμώνα κατακτήθηκε και οι πολίτες του υποδουλώθηκαν, μένοντας χωρίς μαγεία ή μονάρχη. Τώρα η μόνη ελπίδα των Χειμερινών για ελευθερία είναι οι οχτώ επιζώντες που κατάφεραν να δραπετεύσουν και που περιμένουν από τότε την ευκαιρία να πάρουν πίσω τη μαγεία του Χειμώνα και να αποκαταστήσουν το βασίλειο. Έχοντας μείνει ορφανή ως βρέφος κατά τη διάρκεια της ήττας του Χειμώνα, η Μίρα έχει ζήσει όλη της τη ζωή ως πρόσφυγας, μεγαλωμένη από τον στρατηγό των Χειμερινών, τον Κύριο. Καθώς εκπαιδεύεται, για να γίνει πολεμίστρια, και καθώς είναι απελπισμένα ερωτευμένη με τον καλύτερό της φίλο και μελλοντικό βασιλιά, τον Μάθερ, θα έδινε τα πάντα, για να βοηθήσει το βασίλειό της να ανέλθει ξανά στην εξουσία. Όταν λοιπόν κάποιοι ιχνηλάτες ανακαλύπτουν το μέρος όπου βρίσκεται το αρχαίο μενταγιόν που μπορεί να αποκαταστήσει τη μαγεία του Χειμώνα, η Μίρα αποφασίζει να πάει να το βρει η ίδια. Καταλήγει να σκαρφαλώνει σε πύργους, να παλεύει με στρατιώτες του εχθρού και να υπηρετεί το βασίλειό της, όπως ακριβώς ονειρευόταν πάντα ότι θα έκανε. Όμως, η αποστολή δεν προχωρά όπως είχε σχεδιάσει, και σύντομα η Μίρα βυθίζεται σε έναν κόσμο μοχθηρής μαγείας και επικίνδυνης πολιτικής, και τελικά συνειδητοποιεί ότι η μοίρα της δεν είναι, και ποτέ δεν ήταν, δική της.

Η Μίρα είναι πολεμίστρια του βασιλείου του Χειμώνα, μεγαλωμένη από τον Σερ Γουίλιαμ που τον έχει σαν πατέρα της, και ακόλουθος του διαδόχου του θρόνου, Μάθερ. Ανάμεσα στους δυο τους είναι φανερό ότι υπάρχει κάτι περισσότερο. Όμως ο Μάθερ είναι αναγκασμένος να παντρευτεί μια αριστοκράτισσα, προκειμένου να φέρει στον κόσμο μια θηλυκή διάδοχο, η οποία θα έχει τα μαγικά χαρίσματα που απαιτούνται για ν” ασκήσει κανείς την εξουσία. Αντίστοιχα, η Μίρα μαθαίνει ότι την έχουν λογοδώσει με τον διάδοχο του θρόνου ενός βασιλείου του Ρυθμού, και, παρόλο που δεν είναι ευχαριστημένη μ” αυτό, το αποδέχεται, δεδομένου ότι είναι καθήκον της να κάνει ό,τι απαιτείται για την ευημερία του βασιλείου της. Και το καθήκον αυτό τη στέλνει προς αναζήτηση ενός μενταγιόν που φημολογείται πως μπορεί να δώσει στο βασίλειο του Χειμώνα τη χαμένη του μαγεία. Ωστόσο, υπάρχουν θανάσιμοι εχθροί και καλά κρυμμένα μυστικά, προδοσίες και ίντριγκες που απειλούν το βασίλειο τόσο του Χειμώνα όσο και ολόκληρου του κόσμου τους, και η Mίρα θα πρέπει να παλέψει, για να το σώσει.

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πει κανείς για το βιβλίο αυτό είναι πως είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, καθώς η συγγραφέας καταφέρνει να διαχειριστεί ένα πολύ περίπλοκο και ιδιαίτερο υλικό. Αν ξεκινήσεις την ανάγνωσή του, είναι σχεδόν απίθανο να τ” αφήσεις από τα χέρια σου, αφού η μία σελίδα φεύγει μετά την άλλη χωρίς να το καταλάβεις, έχοντας παρασυρθεί σε αυτόν τον σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο, τα μυστικά του οποίου θες απεγνωσμένα ν” ανακαλύψεις. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο, o οποίος στη δομή του θυμίζει αρκετά αυτόν του «Game of Thrones» και την ίδια στιγμή είναι εντελώς διαφορετικός και πρωτότυπος.

Το βιβλίο ανήκει σε τριλογία και η συνέχειά της κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.

 

Λίνα Κυριακάκη Γ2

Σχολιάστε

Top