Chemistry show

chem

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 ο Όμιλος Χημείας του σχολείου μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με επιτυχία στην πλατεία Δασκαλογιάννη και ονομαζόταν Chemistry  show. Εκεί βρέθηκαν μαθητές και από άλλα σχολεία. Όλοι παρουσίασαν τα εντυπωσιακά πειράματα που είχαν ετοιμάσει. Εμείς που συμμετείχαμε στον Όμιλο Χημείας, με την καθοδήγηση και την επίβλεψη της κ. Αλέκας Μπάκου, ετοιμάσαμε διάφορα πειράματα. Πήραμε DNA από ένα ακτινίδιο, φουσκώσαμε μπαλόνια με μια αντίδραση που παρήγαγε διοξείδιο του άνθρακα, παρασκευάσαμε πολυμερή (slime), περάσαμε καλαμάκια από μπαλόνια χωρίς να τα σπάσουμε, αλλάξαμε το χρώμα διαλυμάτων και κάναμε τη χρωστική να φεύγει από τη μέση ενός πιάτου με γάλα με μόνο μια μπατονέτα και λίγο απορρυπαντικό.

Οι μαθητές του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου έκαναν κι εκείνοι ενδιαφέροντα πειράματα. Για παράδειγμα, κατάφεραν να λιώσουν ένα γυάλινο σκεύος και να κάνουν μερικές μικρές εκρήξεις.

Πιστεύω πως όλοι οι συμμετέχοντες βρήκαν την εμπειρία αυτή πολύ ξεχωριστή, ενώ οι περαστικοί που μας παρακολούθησαν είναι βέβαιο ότι εντυπωσιάστηκαν και ευχαριστήθηκαν με όσα είδαν.

 

Μανώλης Βασιλικογιαννάκης Α1

Σχολιάστε

Top