Το Καρναβάλι των Ζώων

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου, που πραγματοποίησε το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Όμιλος Μουσικής του Πειραματικού Γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελπίδα Τσιραμπίδου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επί σκηνής μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας karnaval1Αθηνών, οι οποίοι παρουσίασαν το «Καρναβάλι των Ζώων».

Το συγκεκριμένο έργο το συνέθεσε ο Camille Saint Sean Sans το 1886, το οποίο ο ίδιος θεώρησε μάλλον βλαβερό για τη φήμη του. Έτσι είχε απαγορεύσει να παιχτεί για όσο καιρό ζούσε. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά δημόσια τον Φεβρουάριο του 1922, όταν είχε ήδη πεθάνει και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα του.

Πράγματι ήταν μια βραδιά, η οποία άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων μέσα από την άρτια συνεργασία των δύο σημαντικών Ελλήνων πιανιστών Δημήτρη Καρύδη και Πέτρου Μόσχου με την Κρατική Ορχήστρα και τη μαγευτική αφήγηση από τον ηθοποιό Νικολή Αβραμάκη, ο οποίος μάς ταξίδεψε μέσα από τη θεατρικότητα και την αμεσότητά του στο «Καρναβάλι των Ζώων».

karnaval2Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε από τις επιβλητικές χειροποίητες περικεφαλαίες ζώων που φορούσαν οι μουσικοί, οι πιανίστες και ο μαέστρος.

Τέλος, ο καθένας από εμάς ένιωσε πολύ τυχερός που ήταν παρών σε μια τόσο υψηλού επιπέδου και ευχάριστη παράσταση ενός τόσο μεγάλου δημιουργού!

Στέλλα Μανωλίτση Γ3

Σχολιάστε

Top