Σταχτοπούτα

MET HD LIVE
JulesMassenet: Σταχτοπούτα

staxtopouta

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 ο Όμιλος Mουσικής του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου παρακολούθησε σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης  την όπερα του J. Massenet «Σταχτοπούτα» στον Άγιο Νικόλαο (Κινηματογράφο REX). Η παράσταση ήταν εντυπωσιακή. Για πρώτη φορά η ιστορία της Σταχτοπούτας παρουσιάστηκε στη ΜΕΤ.

Η μαγευτική όπερα είναι βασισμένη στο κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας. Η αφήγηση της ιστορίας αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόβαθρο της όπερας με ρομαντισμό και θέματα για ακροατές όλων των ηλικιών. Στον ρόλο της Σταχτοπούτας ήταν η σοπράνο Joyce DiDonato, στον ρόλο του πρίγκιπα  η μέτζο σοπράνο Alice Coote.

Η παράσταση ήταν συναρπαστική και φαντασμαγορική, οι ηθοποιοί ενσάρκωναν με πειστικότητα τους ρόλους τους και έδωσαν έξοχες ερμηνείες. Τα σκηνικά ήταν μοντέρνα, πρωτότυπα και ευρηματικά. Οι ενδυμασίες των ηθοποιών ήταν προσεγμένες και επιμελημένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η μουσική ταίριαζε απόλυτα με το ύφος του έργου, ενώ δημιουργούσε ταυτόχρονα μια άκρως υποβλητική ατμόσφαιρα. Τη μουσική σύνθεση συνόδευαν χορογραφίες που εκτελέστηκαν τέλεια και καθιστούσαν την παράσταση ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Με συγκλόνισε η ερμηνεία της τρελής και φανταχτερής νεραϊδονονάς, ενώ το γεγονός ότι τον πρίγκιπα ερμήνευε μια γυναίκα προσέδιδε έναν κωμικό τόνο στην παράσταση.

Αισθάνομαι τυχερή που έζησα αυτή τη μαγική εμπειρία. Η παράσταση αυτή με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλες συγκινήσεις μπορεί να μας προσφέρει η  τέχνη. Ελπίζω να ζήσω σύντομα μια ανάλογη εμπειρία.

Ειρήνη Χατζηδάκη Α3

Σχολιάστε

Top