Διακρίσεις αρτιμελών και παραολυμπιακών αθλητών Είναι το ίδιο σημαντικές;

Διακρίσεις αρτιμελών και  παραολυμπιακών αθλητών Είναι το ίδιο σημαντικές;

Τα ΑΜΕΑ χρειάζεται να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι αθλητές με αναπηρία αντιμετωπίζουν πολλές πρακτικές δυσκολίες που σχετίζονται με τη μετακίνησή τους, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, την ύπαρξη κατάλληλων εγκαταστάσεων και τη στήριξη από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, π.χ. προπονητές. Αν και δεν γνωρίζουν την ίδια προβολή με τους άλλους αθλητές, οι επιδόσεις τους είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ υψηλές, αν λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες και την αναπηρία τους.

Από την άλλη μεριά, στον αθλητισμό αρτιμελών αθλητών ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και η διάκριση είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Οι επιδόσεις είναι πολύ πιο υψηλές και εντυπωσιακές, κάνοντας το θέαμα των αγώνων πιο ελκυστικό. Γι’ αυτό και η προβολή που γνωρίζουν οι αθλητές αυτοί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και οι αμοιβές τους είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των ατόμων με αναπηρία.

Στον χώρο του αθλητισμού όπου το θέαμα και το ρεκόρ κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού, είναι λογικό οι διακρίσεις των αρτιμελών αθλητών να θεωρούνται σημαντικότερες. Αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι για τα άτομα με αναπηρία να ξεπερνούν τα δικά τους όρια, τότε ίσως δεν θα κάναμε συγκρίσεις και θα θεωρούσαμε τις διακρίσεις τους εξίσου σημαντικές.

 

Μαρία Μαστρογιαννάκη Α4

Γρηγόρης Παπαδοσπυριδάκης Α4

Γιάννης Πλουμάκης Α4

Στέλλα Σπυριδάκη Α4

Ειρήνη Στρατήγη Α4

Μηνάς Τσακαλάκης Α4

Σέβη Φαραζάκη Α4

Σχολιάστε

Top