Μουσείο της Ακροπόλης

akropolis

 Πώς βιώσαμε τις μικρές μας επισκέψεις στο παρελθόν

Μέσα από την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακροπόλης γνωρίσαμε την τέχνη της αρχαίας Ελλάδας και κυρίως του 5ου αιώνα. Ταυτόχρονα σχηματίσαμε και μια γνώμη για τον τρόπο σκέψης των αρχαίων Ελλήνων.

Οι αρχαίοι Έλληνες δίνουν έμφαση στο σώμα και την ένδυση. Οι κούροι είναι γυμνοί άνδρες, γυμνασμένοι και πάντα με το αριστερό τους πόδι μπροστά. Τα χείλη τους σχηματίζουν ένα ελαφρύ χαμόγελο. Οι εντυπωσιακές κόρες υποδεικνύουν καλοντυμένες με πλούσια κόμη γυναίκες υψηλής κοινωνικής τάξης, καθώς η καθεμιά διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προκαλούν δέος!

Σε κάθε σημείο, στο οποίο σταματούσαμε, αντικρίζαμε έναν νέο κόσμο τέχνης που φάνταζε αλλιώτικος. Το μουσείο ήταν μια μηχανή του χρόνου που μας ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια πριν. Μπήκαμε στο μυαλό του γλύπτη και καταλάβαμε -ή έστω προσπαθήσαμε να καταλάβουμε- τα συναισθήματα και τις σκέψεις του την ώρα της δημιουργίας.

Στη συνέχεια, σταθήκαμε δίπλα στις υπέροχες Καρυάτιδες! Είχαν μια μοναδική και εκθαμβωτική ομορφιά που είχαν καθηλώσει το βλέμμα μας! Τις παρατηρούμε με τεράστιο σεβασμό! Μπορούσαμε να «ακούσουμε» τους θρήνους  τους, να νιώσουμε τα συναισθήματά τους και να αισθανθούμε τις σκέψεις τους. Μας παρακαλούσαν να φέρουμε πίσω την αδελφή τους, που τόσα χρόνια αναζητούν.

Τέλος, κάθε άγαλμα, κάθε αρχαιολογικό εύρημα σε αυτό το ταξίδι του παρελθόντος διαθέτει μια δική του ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδιαίτερα στοιχεία, εκπροσωπώντας την τέχνη του χρυσού αιώνα του Περικλή και την ανάπτυξη που γνώρισε η Αθήνα εκείνη την εποχή.

 

Νεφέλη Κουρουπάκη Β2

Μαρινέλλα Μποτσάκη Β2

Σχολιάστε

Top