Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Το Σάββατο 27/01/2018 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψής μας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

warmuseum1Ξυπνήσαμε το πρωί και μπήκαμε στο λεωφορείο που είχε ως προορισμό το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Όταν φτάσαμε και κατεβήκαμε από το λεωφορείο, είδαμε μπροστά στα μάτια μας να ξετυλίγεται μια φανταστική εικόνα !!! Μικρά και μεγάλα μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι ήταν στο προαύλιο του μουσείου. Ήρθε η ώρα που οι καθηγητές μας είπαν να μπούμε μέσα στο μουσείο. Όταν περάσαμε την πόρτα του μουσείου, μας διαπέρασε ένα ρίγος συγκίνησης και ενθουσιασμού, καθώς βλέπαμε στις βιτρίνες του μουσείου τις στρατιωτικές στολές από τα παλαιότερα χρόνια έως και τα τωρινά, σπαθιά, όπλα … Ήταν όλα εντυπωσιακά!

Καθώς περιηγούμασταν με την καθοδήγηση της ξεναγού στους εκθεσιακούς χώρους, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα warmuseum2που μας κατέκλυζαν. Η ξενάγηση ξεκίνησε από τα παλαιολιθικά χρόνια και έφτασε μέχρι και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή.

Όλοι μας αισθανόμασταν δέος μπροστά σε όλα όσα βλέπαμε. Γι’ αυτό και ακούγαμε την ξεναγό με πολλή προσοχή και αμείωτο ενδιαφέρον. Τόσοι αιώνες προϊστορίας και ιστορίας αποθηκευμένοι και εκτεθειμένοι σε ένα κτήριο.

Η επίσκεψη σε αυτό το μουσείο ήταν απλώς μια καταπληκτική και πρωτόγνωρη εμπειρία!

Μάρα Κοκολάκη Β2

Σχολιάστε

Top