ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Ετοίμασε τις βαλίτσες …

- Γυναίκα, κέρδισα το τζόκερ, ετοίμασε τις βαλίτσες μας …

- Αχ, μπράβο αντρούλη μου, και πού πάμε;

- Εγώ στη Χαβάη, εσύ στη μάνα σου …

 

Η NASA και το στυλό

Κάποτε η NASA προβληματίστηκε, επειδή τα στυλό δεν έγραφαν στο διάστημα. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο στυλό που γράφει στο διάστημα. Κάλεσαν μια διάσημη εξερευνήτρια, πήραν λιγνίτη, κάρβουνο και διάφορα άλλα υλικά, αγόρασαν μια μηχανή για 12.000.000$ και έφτιαξαν ένα στυλό που έγραφε ανάποδα, μέσα στο νερό, πάνω στον κρύσταλλο και στο διάστημα. Οι Ρώσοι έγραφαν με μολύβι …

 

Μη στείλεις άλλους …

Κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ακούστηκε μια φωνή στο ιταλικό στρατόπεδο «Κανένας Ιταλός δεν μπορεί να κερδίσει έναν Έλληνα». Το ακούει ο Μουσολίνι και στέλνει 100 Ιταλούς. Ύστερα από 10 λεπτά ακούγεται πάλι η ίδια φωνή και ο Μουσολίνι στέλνει άλλους 1.000 Ιταλούς. Μετά από λίγα λεπτά ακούγεται η ίδια φωνή. Νευριασμένος πλέον ο Μουσολίνι στέλνει 100.000 Ιταλούς και πλέον σίγουρος για τη νίκη του πάει να χαλαρώσει στη σκηνή. Δύο ώρες αργότερα έρχεται ένας στρατιώτης και του λέει «Μη στείλεις άλλους, είναι παγίδα. Οι Έλληνες είναι δύο.»

Μεγάλη γνωριμία

Μια ξανθιά κάθεται σε μια ταράτσα και κοιτάζει κάτω την πλατεία. Από εκεί ψηλά της φαίνονται όλα τόσο μικρά που απορεί. Βλέπει έναν κύριο να κόβει βόλτες στην πλατεία και της φαίνεται παράξενο που είναι τόσος δα.

Πάει στον 6ο όροφο και κοιτάει τον άντρα, τον βλέπει λίγο πιο μεγάλο, πάει στον 5ο και ο άντρας πάλι φαίνεται πως μεγάλωσε. Πάει στον 4ο, στον 3ο, στον 2ο, στον 1ο και ο άντρας όλο και φαίνεται πιο μεγάλος.

Στο ισόγειο πια ο άντρας φαινόταν γύρω στο 1.20, τον πλησιάζει και, όσο μίκραινε η απόσταση που τους χώριζε, φαινόταν ολοένα και πιο ψηλός, μέχρι που τον φτάνει και τον βλέπει ότι είναι κανονικός άντρας γύρω στο 1.80.

Όλο χαρά τον αγκαλιάζει και τον φιλάει.

Ο άγνωστος άντρας κοιτάζει απορημένος:

- Με ξέρεις; ρωτάει την ξανθιά.

- Ε, πώς δεν σε ξέρω, καλέ! Από τόσο δα μικρούλι σε ξέρω!

 

 

Απαντήσεις γρίφων:

1)         Ο άνδρας θα περιμένει να δύσει ο ήλιος.

2)         Να αλλάξουν καμήλες.

3)         Ήταν μέρα, κανείς δεν μας είπε πως ήταν νύχτα.

4)         Το τσάι είχε δηλητήριο στα παγάκια. Αυτή που ήπιε γρήγορα το τσάι δεν έπαθε τίποτα, επειδή δεν πρόλαβαν να λιώσουν τα παγάκια.

5)         Θα τραβήξουμε την τάπα.

6)         Με αλφαβητική σειρά.

7)         Το ταχυδρομείο.

8)        Στην πόρτα με το λιοντάρι. Το λιοντάρι έχει να φάει επτά μήνες, άρα είναι πεθαμένο.

9)         Ο κηπουρός. Αφού έβρεχε, γιατί να ποτίζει τα λουλούδια;

10)       Η γυναίκα αυτοκτόνησε.

 

 

Κατερίνα Μαρή Β2

Γρηγόρης Παπαδοσπυριδάκης Α4

Σχολιάστε

Top