FEAR STREET – TRILOGY (Σοφία Χαντζάρα)

Η τριλογία Fear Street είναι μια αμερικανική σειρά ταινιών βασισμένη στις «μάγισσες» και το «διαφορετικό» με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στην ομοφοβία και τα αποτελέσματά της.

Τα ονόματα αυτών των τριών ταινιών είναι:

1) Fear Street 1994

2) Fear Street 1978

3) Fear Street 1666

 

Fear Street 1994: Μετά από μια σειρά φρικαλέων δολοφονιών, μια έφηβη και η παρέα της τα βάζουν με μια μοχθηρή δύναμη που στοιχειώνει την πόλη τους για αιώνες…

 

Fear Street 1978: Στην καταραμένη πόλη του Σεϊντισάιντ, η μανία ενός δολοφόνου τρομοκρατεί μια κατασκήνωση και μετατρέπει ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι σε φρικιαστική μάχη για επιβίωση.

 

Fear Street 1666: Πίσω στο 1666, η Ντίνα μαθαίνει την αλήθεια για τη Σάρα Φίερ. Το 1994, οι φίλοι παλεύουν για τη ζωή τους και το μέλλον του Σεϊντισάιντ.

 

Αυτή η «μοχθηρή δύναμη», όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, που πρέπει να αντιμετωπίσουν η έφηβη Deena Johnson και η παρέα της, η κοπέλα της Sam (Samantha) Fraser, ο αδελφός της John και οι δυο φίλοι της, Kate και Simon, είναι μια κατάρα που είχε ρίξει η μάγισσα Sarah Fier το 1666, όταν οι κάτοικοι του χωριού της την κρέμασαν από ένα δέντρο, διότι ήταν ομοφυλόφιλη – κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή εκείνη. Έτσι, οι κάτοικοι απευθείας θεώρησαν πως ήταν μάγισσα και πως υπηρετούσε τον σατανά – να πόσο ταμπού ήταν τότε να είσαι ομοφυλόφιλος/η (όχι ότι τώρα δεν είναι, αφού δυστυχώς ακόμα υπάρχουν άτομα που σε κοιτάνε με απέχθεια και μίσος όταν μαθαίνουν ότι είσαι ομοφυλόφιλος/η).

Πριν κρεμάσουν την Sarah, ενώ την κυνηγούσε ο Solomon Goodie, το πραγματικό άτομο που υπηρετούσε όντως τον σατανά, με ένα μαχαίρι της έκοψε το χέρι στον βόθρο του, αλλά τα έριξε όλα στην Sarah επειδή ήταν «μάγισσα». Όταν λοιπόν κρέμασαν την Sarah Fier, εκείνη καταράστηκε τον Solomon και όλη του την γενιά, επειδή την κατηγόρησε για κάτι που δεν έκανε. Η ακριβής κατάρα που του έριξε ήταν:

«The truth will come out. The truth shall be your curse. It will follow you for eternity.»

Όλοι μέχρι το 1994 θυμούνται την κατάρα της ως«She reaches from beyond the grave to make good men her wicked slaves. She’ll take your blood. She’ll take your head.» «Sarah Fier cut off her wicked hand on Satan’s Stone, in exchange for eternal life, scarring the soil beneath with the Witch’s Mark, bringing darkness upon the land.»

 sarah fier ergasia

(πατήστε κλικ στο έργο για να το δείτε σε κανονικό μέγεθος)

Στο έργο αυτό που φιλοτέχνησα εμπενεόμενη από την ιστορία αυτή, απεικονίζεται ο φόνος με απαγχονισμό της Sarah Fier, αλλά με μια τροποποίηση στο δέντρο από το οποίο την κρέμασαν… Στο κάτω μέρος της εικόνας βρίσκεται η κατάρα με την οποία τη θυμούνταν οι πολίτες μέχρι το 1994…

Σοφία Χαντζάρα

COLDPLAY – MAGIC

Περί sophia hantzara 3 Άρθρα
gaslight, gatekeep, girlboss

1 Σχόλιο

  1. Για ακόμη μια φορά μας χάρισες έναν υπέροχο πίνακα που αντλεί το θέμα του από ταινία/σειρά. Είναι εξαιρετικό αυτό που κάνεις και μου αρέσει πολύ, γιατί στα έργα σου μπαίνει και η αυθεντική και δημιουργική σου πλευρά σε σημείο που να γίνεται κάτι αυτόνομο και ξεχωριστά μοναδικό. Μπράβο Σοφία! Ελπίζω στο μέλλον να γίνει μια μεγάλη συλλογή από τέτοια έργα και -γιατί όχι;- μια ανοιχτή έκθεση! (Δεν έχω δει την τριλογία, αλλά με αφορμή το άρθρο σου θα την δω και θα τα ξαναπούμε!)

Υποβολή απάντησης