ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Έλενα Μάρκου)

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Θεωρίες συνωμοσίας υπήρχαν ανέκαθεν. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, οποιοδήποτε γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, πάντα θα υπάρχουν φήμες που θα ακουστούν απίστευτες -ίσως και παράλογες- οι οποίες ωστόσο δεν αφήνουν αδιάφορο το κοινό. Εννοείται πως και η μουσική σκηνή είναι ένας χώρος που δεν ξέφυγε από αυτήν τη μάστιγα. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, παρακάτω θα γνωρίσουμε τις γνωστότερες θεωρίες συνωμοσίας στη μουσική βιομηχανία.

  1. Michael Jackson

                                        

Ο Michael Jackson δεν πέθανε. Mία από τις γνωστότερες θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι ο βασιλιάς της pop ζει ακόμα. Φημολογείται ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του, γιατί ήθελε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.  ‘Oλο αυτό ξεκίνησε όταν η κόρη του Paris έβγαλε μια selfie στο αυτοκίνητό της και στο πίσω μέρος φαινόταν ένας άντρας ο οποίος έμοιαζε πολύ στον διάσημο καλλιτέχνη.

                       

  1. Avril Lavigne 

                              

Υπάρχει μια θεωρία, η οποία θέλει την Avril Lavigne νεκρή. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν ότι η γνωστή τραγουδίστρια αυτοκτόνησε το 2003 ενώ είχε κατάθλιψη. Λέγεται ότι η Lavigne στο παρελθόν είχε προσλάβει μια ηθοποιό ονόματι Μελίσα Βαντέλα με την οποία έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό, με σκοπό να αποφύγει τους παπαράτσι.  Έτσι λοιπόν, μετά το θάνατό της, η εταιρεία παραγωγής της χρησιμοποίησε την Μελίσα,  ώστε να πειστεί το κοινό ότι είναι η τραγουδίστρια, καθώς η Avril εκείνη την εποχή βρισκόταν στην ακμή της.

  1. Elvis Presley

                                    

Φημολογείται πως ο βασιλιάς του rock ‘n’ roll -κατά κόσμον Elvis Presley- είναι ζωντανός και ζει στο Graceland στο Memphis. Λέγεται ότι ο θάνατός του σκηνοθετήθηκε, καθώς ο ίδιος ήθελε να διακόψει τις επαφές του με τη δημοσιότητα. Άλλοι πάλι στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους για τον ψεύτικο θάνατό του στο γεγονός ότι στον τάφο του το Aaron έχει γραφτεί με δύο «a» ενώ ο ίδιος το έγραφε με ένα «a». Εκτός από αυτές τις θεωρίες, μερικοί πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε κι άλλοι ότι ήταν μπλεγμένος με τη μαφία.

  1. Paul McCartney

                                          

Υπάρχει μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία ο Paul McCartney (ο σημερινός) είναι… απατεώνας! Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος των Beatles “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club” παρατηρήθηκε κάτι περίεργο στον Paul συγκεκριμένα για το σχήμα του αυτιού του που είχε αλλάξει. Αυτό οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι ο αληθινός Paul McCartney πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1967 και αντικαταστάθηκε λόγω της διασημότητας και του γεγονότος ότι η μπάντα δεν ήθελε να απογοητεύσει τους θαυμαστές της. Έτσι, οι Beatles πραγματοποίησαν έναν διαγωνισμό για να βρουν κάποιον ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Paul και πράγματι το κατάφεραν. Παρόλα αυτά οι Beatles άρχισαν να νιώθουν ένοχοι και ξεκίνησαν να αφήνουν ενδείξεις για να υπονοήσουν τον θάνατό του. Αυτό προήλθε από το γεγονός ότι στο εξώφυλλο του δίσκου «Abbey Road» ο John Lennon είναι ντυμένος στα λευκά ως παπάς, ο Ringo Starr στα μαύρα ως μοιρολογίστρα, ενώ ο McCartney ξυπόλητος πήγαινε στον άλλο κόσμο και ο George Harrison φορούσε τζιν και έκανε το νεκροθάφτη…

                                

  1. Tupac Shakur

                            

Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τον θάνατο του πασίγνωστου ράπερ Tupac Shakur. Φήμες λένε ο παραγωγός του Suge Knight κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του, όταν έμαθε πως ο ράπερ ήθελε να φύγει από την εταιρεία του. Άλλοι πάλι λένε ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβεται ο ράπερ Notorious B.I.G, καθώς λέγεται ότι είχε δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να σκοτωθεί ο Shakur.

Αναμφίβολα, οι περισσότερες θεωρίες για έναν σκηνοθετημένο θάνατο πηγάζουν είτε από την αγάπη των θαυμαστών που δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι το ίνδαλμά τους δεν είναι εν ζωή πλέον, είτε από επιτήδειους που εκμεταλλευόμενοι την αγάπη του κόσμου για κάποια διασημότητα φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας για να αποκομίσουν κέρδη από τη δημοσιοποίηση μιας εξωφρενικής είδησης.

Και ποιος δεν θα ήθελε, όμως, να ζουν ακόμη ο Jim Morrisson, o Kurt Cobain ή ο Chris Cornell κι άλλοι πολλοί καλλιτέχνες που λατρέψαμε; Αν έβγαινε κάποια θεωρία γι΄ αυτούς, εσύ δεν θα ήθελες μέσα σου να την πιστέψεις;

Ο Eric Burdon που είδαμε στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» ήταν ο αληθινός ή μήπως όχι;

Eric Burdon, Μουσικό Κουτί, 2021

Eric Burdon, The Ed Sullivan Show, 1965

 

2 Σχόλια

  1. Μπράβο για το άρθρο σου Έλενα! Πιστεύω πως θα μπορούσε να ισχύει ότι η Avril Lavigne πέθανε όντως τότε, γιατί αν προσέξει κανείς από εκείνη τη φάση και μετά άλλαξε και η φωνή της στα τραγούδια. Αλλά και να ισχύει δεν νομίζω ότι θα το μάθουμε στο σύντομο μέλλον…

Υποβολή απάντησης