ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (Ηλίας Βασιλάκης και Σίμος Καρακούσης)

Τις τελευταίες μέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε συνέντευξη από έναν καταξιωμένο επιχειρηματία και Tik Toker, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Michail Spas. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα πρωτότυπο για τα εγχώρια δεδομένα κατάστημα, στο οποίο εμπορεύεται κυρίως ηλεκτρικά οχήματα, μικρά και μεγάλα. Παράλληλα, όμως, διατηρεί και έναν λογαριασμό στο Tik Tok με το όνομα «Ηλεκτροκίνηση Πόλης» όπου μετράει τουλάχιστον 50.000 ακόλουθους και 1.2 εκατομμύρια likes! Ο ίδιος στις ερωτήσεις που του κάναμε σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα αλλα και την πρωτότυπη επιχείρηση, έδωσε αρκετά ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

1

Αρχικά, ο ίδιος μας είπε πως πάντα έψαχνε να ασχοληθεί με κάτι καινούργιο. Γι΄ αυτό και όταν πήγε στο εξωτερικό και ήρθε σε επαφή με την ιδέα των ηλεκτρικών οχημάτων που τότε είχε εμφανιστεί στο ευρύ κοινό, αποφάσισε να ανοίξει ο ίδιος ένα κατάστημα στην Ελλάδα, κάνοντας έτσι πρώτος το βήμα να ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο στη χώρα μας!

Η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν το τι πιστεύει για το μέλλον των ηλεκτρικών στην Ελλάδα. Ο ίδιος απάντησε πως στην αρχή θεωρούσε πως ο κόσμος στην Ελλάδα θα ενδιαφερθεί άμεσα, αλλά έπειτα κατάλαβε ότι -όπως σε όλες τις καινοτομίες- η Ελλάδα δεν συμπορεύεται με τις νέες εξελίξεις κι αυτό συμβαίνει εν προκειμένω εξαιτίας των αρνητικών επιφυλάξεων κι αντιδράσεων που έχουν πολλοί Έλληνες πάνω στο θέμα της ηλεκτροκίνησης.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό βλέπει μια ηλιαχτίδα φωτός στον ορίζοντα, αφού ο περισσότερος κόσμος μπαίνει βαθιά στην ηλεκτροκίνηση κι έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται ενεργά, αψηφώντας τις φήμες που κυριαρχούσαν παλιότερα.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συζήτηση που κάναμε, αποφασίσαμε να τον ρωτήσουμε κάτι το οποίο ταλανίζει τους περισσότερους που ασχολούνται με τον χώρο της αυτοκίνησης. Ειδικότερα, ρωτήσαμε τον ίδιο γιατί θα πρότεινε σε κάποιον να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα. Στο άκουσμα αυτής της ερώτησης, αρχικά μας ξεκαθάρισε πως τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους αλλά ούτε και ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα θερμικά. Δημιουργήθηκαν για να συμπληρώσουν την αγορά και ίσως μελλοντικά κυριαρχήσουν, εάν δεν κατασκευαστεί κάτι άλλο πιο καινοτόμο και φιλικότερο στο περιβάλλον! Χαρακτηριστικά, είπε πως ηλεκτρικό θα αγοράσει κάποιος ο οποίος αφενός θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησής του κι αφετέρου θα θέλει να βάλει το λιθαράκι του για τη σωτηρία του οικοσυστήματος. Προϋποτίθεται, βέβαια, ότι ο αγοραστής του ηλεκτρικού οχήματος θα είναι και λάτρης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Φτάνοντας στο τέλος της συνέντευξης τον ρωτήσαμε εάν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει την επιχείρηση του και αν θα προέτρεπε κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ο ίδιος μας απάντησε πως κάθε καινούργιο είναι δύσκολο, όμως με θέληση και πάθος όλα μπορούν να γίνουν. Το συνιστά 100%, εάν βέβαια ενδιαφέρει αληθινά κάποιον ο ευρύτερος κλάδος και «του γεμίζει την καρδιά»…

Ο αγώνας του δεν τελειώνει, αφού ακόμα συνεχίζει να «χτίζει» την επιχείρησή του, μολονότι συναντά πολλά εμπόδια, τα οποία ωστόσο προσπερνάει, αφού κάνει κάτι το οποίο πραγματικά το αγαπάει!

Παραθέτουμε εδώ το λογαριασμό του στο Tik Tok καθώς και το site της επιχείρησης.

Τον ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο του και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

3

1 Σχόλιο

  1. Ως λάτρης των καινοτομιών γενικότερα -ακόμη κι αυτών που τελικά δεν προχωράνε, αλλά αναμφισβήτητα «στρώνουν» τον δρόμο για κάτι ακόμη πιο πρωτοποριακό- θεωρώ πολύ αξιόλογους τους ανθρώπους γύρω μας που παίρνουν το ρίσκο και τολμούν να κάνουν τη διαφορά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Συγχαρητήρια λοιπόν τόσο στους «ρεπόρτερ» του Ερωδιού, Ηλία Βασιλάκη και Σίμο Καρακούση, όσο και στον συνεντευξιαζόμενο, για αυτή την ανάρτηση στο περιοδικό μας!

Υποβολή απάντησης