ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ! (Εθελοντική δράση του 2ου ΓΕΛ Ιλίου)

Για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε το σχολείο μας στην εθελοντική δράση που φέρει τον τίτλο «Μη ξεχνάς το καπάκι να κρατάς!». Η υπεύθυνη της δράσης κα Έφη Σαμαρά, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του 2ου ΓΕΛ Ιλίου, συνέχισε και φέτος να παροτρύνει μαθητές και καθηγητές να μη πετάνε τα πλαστικά καπάκια, αλλά να τα μαζεύουμε όλοι, ώστε να τα προσφέρουμε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Πέρα από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας που καθημερινά είχαν στο νου τους τη δράση και τοποθετούσαν τα καπάκια σε ξεχωριστό χώρο για τη συλλογή τους, θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ από την πλευρά μου όσους συγγενείς, φίλους και γνωστούς με βοήθησαν να μαζέψω αρκετά μεγάλη ποσότητα καπακιών και να συμβάλω έτσι ακόμη περισσότερο στην εθελοντική αυτή δράση.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στο Γυμναστήριο «Oxygen Fitness Club» με έδρα την Ιστιαία Β. Εύβοιας (κα  Ηρώ Μιμούση, ιδιοκτήτρια-γυμνάστρια) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασμηνίου (κα Σμάρω Κολονιώτη, Πρόεδρος του Συλλόγου) που αμφότεροι δεν πετούσαν στα σκουπίδια τα πλαστικά καπάκια, αλλά τα μάζευαν για αρκετό καιρό και τα προσέφεραν στο σχολείο μας με μεγάλη χαρά, όταν τους πληροφόρησα για την εθελοντική μας δράση. Κι επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, να μου επιτρέψετε και μια πιο προσωπική ευχαριστία στον αδερφό μου και δάσκαλο Αγγλικών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, Κωνσταντίνο Τζαλαλή, ο οποίος κάθε βδομάδα ερχόμενος στην Αθήνα κρατούσε πάντα μια σακούλα με καπάκια που είχε μαζέψει ο ίδιος ή του είχαν δώσει μαθητές/ήτριές του!

Τέσσερις μεγάλες σακούλες με καπάκια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασμηνίου τοποθετούνται στο αυτοκίνητο για να ταξιδέψουν από τη Βόρεια Εύβοια στην Αθήνα...

Τέσσερις μεγάλες σακούλες με καπάκια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασμηνίου τοποθετούνται στο αυτοκίνητο για να ταξιδέψουν από τη Βόρεια Εύβοια στην Αθήνα…

Σίγουρα, το να μαζέψεις έναν τόνο πλαστικά καπάκια για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου δεν είναι εύκολο, αλλά αν όλοι μαζί συνεργαστούμε και νοιαστούμε, μπορούμε να συγκεντρώσουμε αρκετά μεγάλη ποσότητα κι ο στόχος να γίνει εφικτός!

Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον Δήμο Ιλίου που μας βοήθησε στη μεταφορά των καπακιών από το 2ο Λύκειο στο κτήριο του Συλλόγου στα Κάτω Πατήσια!

Παραθέτω την ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου Ευάγγελου Ξυδέα προς το σχολείο μας και στη συνέχεια κάποιες φωτογραφίες από την παράδοση που κάναμε στον χώρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών:

14

Ευχαριστήρια  Επιστολή

Αθήνα 15/5/2023

ΠΡΟΣ 2ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ

Αξιότιμοι Καθηγητές & Μαθητές      

Ο εθελοντισμός εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής, αναπτύσσοντας στους κόλπους του, την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Η προσφορά γεμίζει τον άνθρωπο. Κάθε εθελοντής σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του, αλλά και κάθε φορέας που δέχεται τον εθελοντισμό θα πρέπει να σέβεται την αφιλοκερδή προσφορά των ανθρώπων που συνεργάζονται με αυτόν. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εσάς που συμβάλλετε με τη σημαντική σας προσφορά στις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος, αποδεικνύοντας εμπράκτως το κοινωνικό σας πρόσωπο, στο πλαίσιο της προσφοράς, της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης! Παρακαλούμε να δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για τη συστηματική σας αρωγή και συμπαράσταση στο έργο μας! Ας παραμείνουμε συνοδοιπόροι στο κοινό όραμα αγκαλιάς των συμπολιτών μας!

Η Δύναμη είμαστε Όλοι  Εμείς

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Ευάγγελος Γ. Ξυδέας

16

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την κα Έφη Σαμαρά, την κα Ζωή Γάτου και τον κ. Άγγελο Τζαλαλή. Στις φωτογραφίες δεν μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τον οδηγό του μεταφορικού οχήματος του Δήμου Ιλίου, κ. Γιώργο Μπακταλιά.

3

1

12

19

6

18

8

10

Και του χρόνου!

Άγγελος Τζαλαλής, Φιλόλογος 2ου ΓΕΛ Ιλίου

ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Περί ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 68 Άρθρα
INGIRUMIMUSNOCTEETCONSUMIMURIGNI

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης