ΕΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ… ΤΕΡΑΤΑΚΙ ! (Ηλίας Βασιλάκης και Σίμος Καρακούσης)

    Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται εμπνευσμένος από παιδικό παραμύθι, αλλά «τα φαινόμενα απατούν», όπως λέει κι η γνωστή ρήση! Σήμερα, είχαμε την τύχη να βρεθούμε μπροστά σ΄ ένα από τα πολλά σύγχρονα θαύματα της μηχανοκίνητης τεχνολογίας. Βέβαια, στο συγκεκριμένο που θα παρουσιάσουμε έχει βάλει το χεράκι του και ο ιδιοκτήτης αυτού… Για να μη πολυλογούμε όμως, θα σας αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες γι΄ αυτό και, φυσικά, αφού όλοι διαβάσετε το άρθρο, θα θέλαμε να γράψετε στα σχόλια εάν συμφωνείτε ή όχι με τον όρο «τερατάκι».

    Ο λόγος λοιπόν για ένα Kawasaki H2. Ναι, σωστά διαβάσατε! Πρόκειται για τη γρηγορότερη μηχανή που έχει κατασκευαστεί -μαζί με το αδερφάκι της, το Kawasaki H2R- αγγίζοντας τους 234 ίππους στα 1000 κυβικά κι αναπτύσσοντας ταχύτητα 0-280χλμ σε μόλις 16 δευτερόλεπτα!!! Γνωρίζοντας, ωστόσο, πως οι απαιτητικοί μας αναγνώστες δεν αρκούνται στα εργοστασιακά 234 άλογα (που εξάλλου μπορούν να βρουν και στο διαδίκτυο* ή να θαυμάσουν από κοντά στην εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία της Kawasaki) ψάξαμε και βρήκαμε «το απόλυτο τέρας», το οποίο είναι, όπως αναφέραμε και στον πρόλογό μας, «πειραγμένο» από τον ιδιοκτήτη του. Επομένως, πλέον μιλάμε για μία μηχανή Kawasaki Η2 ιπποδύναμης που είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο ιδιοκτήτης να την κρατάει… κρυφή! Ως γνωστόν όμως, όποιος ψάχνει βρίσκει. Έτσι, εμείς ανακαλύψαμε ότι το «τέρας» αυτό φθάνει τους 350 ίππους κι η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 400 (!) χιλιόμετρα την ώρα! Ναι, πάλι καλά διαβάσατε! Άρα, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πως η συγκεκριμένη μηχανή δεν είναι για να την οδηγάει κάποιος κρυωμένος, καθώς με ένα μονάχα φτέρνισμα και χωρίς να το καταλάβει, θα έχει αγγίξει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα και μετά θα ακουστεί σίγουρα κάποια σειρήνα να συνοδεύει τον μηχανικό βρυχηθμό…

    Ιδού το «κτήνος» περί ου ο λόγος (περαιτέρω σχόλια νομίζω περισσεύουν) :

image0

When 400 Km/H is not enough – World fastest motorcycle: NINJA H2 :

*Kawasaki H2:

https://www.kawasaki.gr/el/products/Hypersport/2020/Ninja_H2/overview?Uid=09CDDQpaXV4KDA1dC1wMXA4JXQpYCVhZCVwODA5bDApcXwk

2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ, Ηλία και Σίμο, με τον χαρακτηρισμό «τέρας» -χωρίς την υποκοριστική κατάληξη «-άκι»- αλλά και με χαρακτηρισμούς όπως «θηρίο» και «κτήνος»!!! Μόνο σε πίστα… αεροδρομίου, βέβαια, μπορώ να φανταστώ κάποιος να το πιλοτάρει!

  2. Με κίνδυνο να φανώ υπερσυντηρητικός, έχω να προσθέσω ότι όσο συναρπαστική και να είναι η ταχύτητα, δεν παύει να αποτελεί τον νούμερο ένα παράγοντα ατυχημάτων. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε δρόμους που να μπορείς να τρέξεις, αλλά και να είχαμε, πάλι θα συνιστούσα σε κάθε άνθρωπο να μη ξεπερνά τα όρια, γιατί μια κακή στιγμή είναι πολύ μεγάλο κρίμα να στοιχίσει μια ολόκληρη ζωή… (Ξέρω ότι το πήγα αλλού, στην οδική ασφάλεια, αλλά όλους μας συναρπάζει η ταχύτητα, που όμως δεν ελέγχεται. Έχω «χαιρετίσει» πολλούς αγαπημένους και δεν θέλω να δω άλλους να «φεύγουν», οπότε… τον νου σας με τα γρήγορα αμάξια και μηχανάκια!!!)

Υποβολή απάντησης