Κακοκαιρία Barbara

ΔΥΟ  ΜΕΡΕΣ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ…….

 

Κίρκη, Μήδεια, Μπάρμπαρα…. Τι είναι αυτά τα ονόματα; Ήρωες ταινιών; Όχι βέβαια. Είναι  τα ονόματα ισχυρών καιρικών φαινομένων που συμβαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής κατά την ψυχρή και τη θερμή περίοδο. Η τελευταία ονομάστηκε «Μπάρμπαρα» και έκανε τους μαθητές να πανηγυρίζουν για το κλείσιμο των σχολείων.

 

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΕΜΥ

 

Η ΕΜΥ από μέρες προέβλεπε ότι ψυχρές αέριες μάζες από την Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν χαμηλές θεροκρασίες, υψηλό παγετό, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους 8-9 μποφόρ στα πελάγη.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 112

 

Πολλά προειδοποιητικά  μηνύματα 112 στάλθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να ενημερώσουν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών για τα ακραία φαινόμενα. Έγιναν συστάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα στους οδηγούς χωρίς αλυσίδες στα οχήματα.

 

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το κράτος για να αποφύγει τον περσινό Γολγοθά των αποκλεισμένων αυτοκινήτων στην Αττική οδό, απαγόρευσε την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς άξονες . Λόγω της έγκαιρης προειδοποίησης, η κίνηση στους δρόμους ήταν αραιή. Τώρα πια η «Μπάρμπαρα» υποχώρησε και μένει να πληρώσουμε τον «μπαρμπέρη», δηλαδή το κόστος του επιπλέον ρεύματος που κάψαμε, των αλυσίδων που σωστά αγοράσαμε, των λάστιχων που αλλάξαμε κτλ. Ευτυχώς βέβαια δεν χρειάστηκε να χρεωθούμε ανθρώπινες ζωές.

Συντακτης : Πέτρος Αναστασόπουλος

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης