Διαδικτυακό Σεμινάριο Δημιουργίας Ηλεκτρονικών Βιβλίων – Παρουσίαση προγράμματος Greenopolis

Print

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Greenopolis, προγραμματίζει τη διοργάνωση διαδικτυακού Σεμιναρίου για τη Δημιουργία Ηλεκτρονικών Βιβλίων – Παρουσίαση του e-book Greenopolis ; την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, από τις 7 έως 9 μμ, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου συμμετέχει στο  διεθνές πρόγραμμα Erasmus+ KA201 «GREENOPOLIS – INTERACTIVE EBOOK ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT«, το οποίο έχει εγκριθεί στην Πολωνία (PROJECT NUMBER 2019-1-PL01-KA201-064753). Στο διεθνές αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έξι φορείς από 4 διαφορετικές χώρες (Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ελλάδα). Συντονίζεται από το Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Nowej Wsi Nowa Wies και συμμετέχουν, από την Ελλάδα,  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, από την Πορτογαλία οι ADVANCIS και BOON που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, από την Πολωνία το Szkola Podstawowa (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο του Nova Wies ) και το Center of Education and Entrepreneurship Support, ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην οργανωτική υποστήριξη  εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, από την Κροατία το Dječji vrtić «Radost, βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο που περιλαμβάνει 43 εκπαιδευτικές ομάδες.

Το Σχέδιο της Στρατηγικής Σύμπραξης στον Τομέα της Εκπαίδευσης έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμου παιδαγωγικής που χρησιμοποιεί ως εργαλείο το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) για την προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους μέσω του παιχνιδιού. Στα πλαίσια του Σχεδίου δημιουργείται ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για να αξιοποιηθεί σε περιβάλλοντα τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί Οδηγός Χρήσης του ηλεκτρονικού βιβλίου και Παράλληλων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά από τους εκπαιδευτικούς. Παρουσιάσεις του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα γίνουν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν, σε εκπαιδευτικούς, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στο Νόβα Βίες της Πολωνίας, στην Κροατία και επιπλέον πιλοτική εκπαίδευση για όλους στα Χανιά στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα

19:00-19:15 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
19.15-19:30 Το πρόγραμμα Greenopolis
19:30-19:45 Παρουσίαση του διαδραστικού ηλεκτρονικού βιβλίου Greenopolis
19.45-20:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση
20:00-20.:05 Διάλειμμα
20:05-20:30 Εργαλεία για τη δημιουργία ηλεκτρονικών διαδραστικών βιβλίων
20:30-21:00 Συζήτηση – Αξιολόγηση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης