ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Tη σχολική περίοδο 1984-85 δημιουργήθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των δύο τότε Γενικών Λυκείων της πόλης. Αρχικά στεγάστηκε στο κτίριο του Γυμνασίου Αρρένων Δράμας (σήμερα 1ου Ε.Λ. Δράμας – 1ου Γυμνασίου Δράμας) λειτουργώντας σε πρωινή – απογευματινή βάρδια εναλλάξ με το 1ο Λύκειο. Πρώτος Δ/ντής του υπήρξε ο κ. Τριανταφυλλίδης Κων/νος.

Τις τρεις πρώτες σχολικές περιόδους η ανάπτυξή του σε τμήματα και Δέσμες ήταν πλήρης. Την επόμενη χρονιά υπήρξε μείωση των τμημάτων λόγω μετεγγραφής πολλών μαθητών στο Ε.Π.Λ. Δράμας, που ήδη είχε δημιουργηθεί και παρείχε σημαντικά πλεονεκτήματα στους μαθητές του. Ο λόγος αυτός καθώς και η απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού να λειτουργούν τα Λύκεια μόνο σε πρωινή βάρδια οδήγησε στη μεταστέγαση του 3ου Λυκείου από τη σχολική χρονιά 1988-89 σε μικρότερο κτίριο, στο κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, όπου και παρέμεινε μέχρι και τη σχολική χρονιά 1999-2000.

Στη νέα του έδρα το σχολείο λειτούργησε πλέον με έξι μόνο τμήματα και με ορισμένες δυσκολίες στη δημιουργία των Δεσμών (ιδιαίτερα της δεύτερης) για προφανείς λόγους. Διευθυντής του σχολείου στη δεύτερη αυτή περίοδό του υπήρξαν: Τη Σχ. χρονιά 1988-1989 συνέχισε ο κ. Τριανταφυλλίδης Κων/νος, ο οποίος στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε και αντικαταστάθηκε την επόμενη σχολική χρονιά 1989-90 από τον αναπληρωτή Δ/ντή κ. Ησαΐα Ελευθέριο, κατόπιν απόφασης ΠΥΣΔΕ. Το διάστημα 1990 – 92 Δ/ντής υπήρξε ο κ. Χατζόπουλος Γεώργιος. Τα επόμενα τρία χρόνια 1992 – 95 τη διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε ο κ. Βουτσάς Παναγιώτης, ο οποίος κατόπιν απεσύρθη λόγω συνταξιοδότησής του και παραχώρησε τη θέση του στον αναπληρωτή Δ/ντή κ. Ησαΐα Ελευθέριο για τις σχολικές χρονιές 1995-96 και 1996-97.

Στη συνέχεια λόγω της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που εισηγήθηκε ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Αρσένης Γεράσιμος όλα τα Λύκεια της χώρας μετατρέπονται σε Ενιαία Λύκεια. Στο 3ο Ε.Λ. Δράμας Διευθύντρια για δύο χρόνια 1997 – 99 τοποθετήθηκε η κ. Κωστικίδου Αθηνά. Από την περίοδο 1999-2000 έως και το σχολικό έτος 2011-2012 Διευθυντής του Λυκείου ήταν ο κ. Ησαΐας Ελευθέριος.  Στο μεταξύ υπήρξε και νέα μεταστέγαση του σχολείου (την περίοδο 2000 – 2001) καθώς το κτίριο που στεγαζόταν το σχολείο δεν υπήρχαν χώροι για τα εργαστήρια Φυσικής, αίθουσα Τεχνολογίας, αίθουσα Πληροφορικής και γενικά δεν ευνοούνταν η ανάπτυξή του με βάση τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που επιχειρούνταν.

Η νέα στέγη του 3ου Ε.Λ. Δράμας βρίσκεται πλέον στην οδό Αθηνάς σε καινούργιο κτίριο, «παρέα» με το παλιό Ε.Π.Λ. και σημερινό 4ο Ε.Λ. Δράμας. Το σχολείο έχει τώρα ανάλογο αριθμό μαθητών με τα άλλα Λύκεια της πόλης και είναι πλήρως αναπτυγμένο: διαθέτει όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους κλάδους.

Κατά τις σχολικές χρονιές 2012-2015 Διευθυντής του Λυκείου ήταν ο κ. Σγουρίδης Ιωάννης.

Από το σχολικό έτος 2015-2016 Διευθύντρια του σχολείου είναι η κ. Μαρκογιαννάκη Χαρίκλεια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης