Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Είμαστε μαθητές της Β λυκείου και η πρώτη χρονιά στο λύκειο κυρίως  πέρασε με τηλεκπαίδευση. και χωρίς καμιά εκδρομή. Ωστόσο, μετά από 2 χρόνια αποχής από κάθε είδους  σχολική δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε επιτέλους η πρώτη μας διδακτική επίσκεψη με το λύκειο στη Θεσσαλονίκη.  Επισκεφθήκαμε το Πολεμικό Μουσείο της πόλης και περιηγηθήκαμε στους χώρους του θαυμάζοντας εκθέματα που αφορούν την πολεμική ιστορία της χώρας μας. Τα εκθέματα  εκτείνονται στους τρεις ορόφους του χώρου του Μουσείου. πολυβολείο

Όταν φθάσαμε, χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, κάθε μία από τις οποίες ανέλαβε και ένας ξεναγός  με τη βοήθεια του οποίου  μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες  για όσα βλέπαμε. Στον πρώτο όροφο υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη Σοφία Βέμπο. Εκεί είδαμε προσωπικά της αντικείμενα και φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή και την καριέρα της. Τα εκθέματα του δευτέρου ορόφου αφορούν παράσημα και όπλα διαφόρων εποχών. Στον τρίτο όροφο θαυμάζαμε στρατιωτικές στολές και αναπαραστάσεις μαχών από το 1821 και μετά. Επίσης, στο χώρο υπάρχουν γνωστοί πίνακες ζωγραφικής με πολεμικά θέματα.

μοτοσυκλέτα

Οι υπεύθυνοι του μουσείου μάς υποδέχτηκαν φιλόξενα, μας φέρθηκαν πολύ ευγενικά και ήταν πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία. Πραγματικά ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη! Και φυσικά χαρήκαμε γιατί ήμασταν όλοι μαζί και έξω από τον χώρο του σχολείου.

καρο

Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο (παράρτημα Θεσσαλονίκης)

Το κτήριο που στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του στρατοπέδου του Πεδίου του Άρεως , όπου σήμερα εδράζει το Στρατηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (1838-1918) στις αρχές του 20ού αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον Οθωμανικό Στρατό. Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1912 από τον Ελληνικό Στρατό, περιήλθε στην κυριότητά του και εγκαταστάθηκαν σε αυτό στρατιωτικές μονάδες. Ύστερα από μία περίοδο αχρησίας, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου αποφάσισε να στεγάσει εδώ το Πολεμικό Μουσείο της πόλης ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου των Αθηνών.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 360 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

https://warmuseum.gr/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82/%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-360-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης