2ο ΓΕΛ Ελεθερίου – Κορδελιού – «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Από τη συντακτική μας ομάδα:

Το σχολείο μου

με ΚΑΝΤΖΙΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Θα ήθελα να αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά για την γεωγραφική θέση του σχολείου μου. Αν και είναι καλό σχολείο με πολλές προοπτικές η γεωγραφική του θέση δεν το αφήνει να φανεί. Βρίσκεται σε ένα μέρος μακριά από το κέντρο του Κορδελιού οπότε μπορεί να μην είναι αρκετά προσβάσιμο σε πολλούς καθηγητές αλλά και μαθητές. Η προσβασιμότητά του βέβαια είναι το μικρότερο πρόβλημα που μπορείς να βρεις. Το μεγαλύτερο είναι ότι η θέση που βρίσκεται το σχολείο μου είναι σε ένα απομονωμένο μέρος.

Το σχολείο μου

με ΕΚΤΕΝΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το σχολείο μου είναι το 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού. Αν και η γεωγραφική θέση αδικεί τις ικανότητες του σχολείου αυτού, χάρη στην καλή και προσεκτική οργάνωση από τους καθηγητές έχει γίνει ένας ευχάριστος και κατάλληλος χώρος για τους μαθητές. Το γεγονός ότι το σχολείο βρίσκεται σχετικά κοντά σε εργοστασιακή εγκατάσταση προκαλεί πολλά προβλήματα, όπως η εισπνοή τοξικών ουσιών καθημερινά. Παρόλα αυτά, οι εγκαταστάσεις του σχολείου είναι εξαιρετικές! Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια στην δυτική Θεσσαλονίκη, πολλά φυτά στην αυλή και χώρους να καθίσει κανείς και αρκετά μεγάλη αυλή για να φιλοξενήσει δυο σχολεία. Τέλος, οι καθηγητές με τα πολλαπλά προγράμματα και διαγωνισμούς που διοργανώνουν, δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αποκτήσουν πολλές εμπειρίες.

Το σχολείο μου

με ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το σχολείο μου είναι το 2ο γενικό λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού. Η περιοχή στην  οποία βρίσκεται είναι παραμελημένη. Τα προνόμια και οι ευκαιρίες που δίνονται είναι περιορισμένες. Παρ” όλα αυτά, το σχολείο μου αποτελείται από ικανούς και έμπειρους εκπαιδευτικούς και από ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετικές δεξιότητες. Έτσι, οι καθηγητές διοργανώνουν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα οποία οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν ένα ταλέντο που μπορεί να έχουν σε κάποιον τομέα. Επιπλέον μέσα από αυτά μπορούν να καλλιεργήσουν και να εξελίξουν τις υπάρχουσες δεξιότητές τους. Συμπερασματικά, αν και η τοποθεσία δεν έχει πολλά να προσφέρει στα παιδιά, το σχολείο μου δρα, προσφέροντας ευκαιρίες για εξέλιξη στους μαθητές.

Το σχολείο μου

με ΒΕΛΩΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Ως μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Κορδελιού είμαι διατεθειμένη να μιλήσω για τα προτερήματα του σχολείου μου όσον αφορά την δομή του κτηρίου του. Αρχικά, το σχολείο μου διαθέτει δυο ορόφους, ο πρώτος αφιερωμένος στο γυμνάσιο και ο δεύτερος στο λύκειο. Υπάρχει, επιπλέον, ένα υπόγειο, στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα της τεχνολογίας του γυμνασίου. Σε αυτήν εκτίθενται όλες οι εργασίες και οι κατασκευές παλιών μαθητών ώστε να τις δουν οι επόμενοι. Ακόμη, το σχολείο μας παρέχει στους μαθητές αίθουσα πληροφορικής, με τη βοήθεια της οποίας το μάθημα της πληροφορικής γίνεται πιο ζωντανό και άμεσο. Τέλος, εξωτερικά του κτηρίου αντικρίζει κανείς μία μεγάλη αυλή γεμάτη πράσινο. Μέσα σε αυτήν βρίσκεται ένα κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο οι μαθητές μπορούν να παίξουν αθλήματα, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, μπάτμιντον και ό,τι άλλο επιθυμούν.

Το σχολείο μου

με ΖΛΑΤΙΝΤΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΜΑΡΙΑ

Το σχολείο μου παρέχει στους μαθητές αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να συμμετέχουν, το καθένα με διαφορετικό περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν πολλές κατηγορίες μαθημάτων και ενδιαφερόντων, όπως για παράδειγμα την δημιουργική γραφή, την αστρονομία, το περιβάλλον… Μέσω αυτών των προγραμμάτων, οι μαθητές ανακαλύπτουν τα κρυφά τους ταλέντα, εμπλουτίζουν τις ικανότητες τους και δραστηριοποιούνται με ό,τι τους αρέσει!

Μια νέα εποχή για το σχολείο!

με ΗΛΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Φοιτώντας στο λύκειό μας, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τις ποικίλες δυνατότητες και προοπτικές που του ανοίγονται μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα. Συγκεκριμένα, ο μαθητής έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε διαφόρων ειδών εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία λαμβάνει μέρος το σχολείο μας. Έτσι, ανακαλύπτει τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις του και οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο θα είναι πρωταγωνιστής και όχι θεατής.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης