Τι είναι χορός για μένα

Του Γιάννη Μπάκα

Για την πλειοψηφία του κόσμου ο χορός είναι μία τέχνη. Για μένα είναι  ξεχωριστή και μοναδική τέχνη καθώς έχει τη δική της ομορφιά. Το τι κάνει τον χορό ξεχωριστό είναι μεγάλη συζήτηση αλλά συνοπτικά μπορώ να πω ότι συνδυάζει τρία σπουδαία πράγματα: Άσκηση, χαρά και δημιουργικότητα. Ο  χορός είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να γυμναστείς καθώς ασκεί πολλά μέρη του σώματος σε ελάχιστο χρόνο και καίει πολλές θερμίδες. Επίσης είναι μια τέχνη που σου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά, διότι κάθε στιγμή διοχετεύεις όλη σου την ενέργεια. Χορός είναι έκφραση και δημιουργικότητα, γιατί μπορείς πάντα να δημιουργείς δικές σου χορογραφίες βήματα και κινήσεις, να βάζεις όλη σου τη  φαντασία και τα συναισθήματα.

Αφού ο χορός εκφράζει τόσα, υπάρχουν πολλά είδη όπως για παράδειγμα οι παραδοσιακοί χοροί (είναι διαφορετικοί στον κάθε πολιτισμό), ο κλασικός χορός, ο μοντέρνος, οι ατομικοί και οι ομαδικοί χοροί και πολλοί άλλοι, Εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί ο χορός συνδέεται με πολλές χαρούμενες περιπτώσεις όπως ένας γάμος, μια συνάντηση της παρέας ή της οικογένειας και άλλες.

Νομίζω ότι είναι μια δραστηριότητα που έχει πολλά να μας προσφέρει. Και, φυσικά, προτείνω να αρχίσετε να προπονείστε από τώρα!

χορος_2

Σχολιάστε

Top