Συνέντευξη-Χαμόγελο του Παιδιού

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 18•18

Οι μικροί δημοσιογράφοι της Θάσου πήραν συνέντευξη από την ψυχολόγο του Χαμόγελο του Παιδιού. Ακολουθούν οι ερωταπαντήσεις.

αρχείο λήψης

 

1) Πώς λέγεστε;
Λέγομαι Ματίνα Γαβριήλογλου.

2) Τι δουλειά κάνετε;
Είμαι ψυχολόγος.

3) Πού εργάζεστε;
Εργάζομαι στο Χαμόγελο του Παιδιού.

4) Τι είναι το Χαμόγελο του Παιδιού;
Το Χαμόγελο του παιδιού είναι ένας μη κρατικός οργανισμός που βοηθάει παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

5) Πότε ιδρύθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού;
Το Χαμόγελο του Παιδιού ιδρύθηκε πριν από 23 χρόνια.

6) Ποιανού ιδέα ήταν η ίδρυσή του;
Η ιδέα ήταν του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, ο οποίος, δυστυχώς, αρρώστησε πολύ σοβαρά και πέθανε πριν πολλά χρόνια. Μολονότι, όμως, ο Ανδρέας ήταν άρρωστος, δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται και να νοιάζεται για τα άλλα παιδιά. Έτσι, μια μέρα έγραψε στο ημερολόγιό του την ευχή του: να ιδρυθεί ένας οργανισμός που θα βοηθά όλα τα παιδιά του κόσμου.

7) Τι ακριβώς κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού;
Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει ανθρώπους που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβίωσης στην καθημερινότητά τους.

8) Ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών;
Τα δικαιώματα των παιδιών είναι πάρα πολλά. Σε γενικές γραμμές, θα ήθελα να θυμάστε πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα ευτυχισμένο σπίτι, να έχουν τρόφιμα, ρούχα, να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά και στον γιατρό όταν είναι άρρωστα, να παίζουν και να διασκεδάζουν.

9) Μπορούν τα παιδιά και οι μεγάλοι να βοηθήσουν το Χαμόγελο του Παιδιού;
Εννοείται πως μπορούν! Και ξέρετε κάτι; Ήδη πολλοί άνθρωποι μάς βοηθούν είτε με εργασία, είτε με είδη πρώτης ανάγκης ή τρόφιμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι εθελοντές μας και μας βοηθούν χωρίς να παίρνουν χρήματα.

 

3 4 5 6 7

Σχολιάστε

Top