Χριστούγεννα στην Αυστραλία

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 18•18
Χριστούγεννα στην Αυστραλία

Το να κάνω Χριστούγεννα με μαγιό στις παραλίες μου φαίνεται πάρα πολύ εντυπωσιακό, αλλά και παράξενο. Το δεύτερο παράξενο πράγμα είναι πως ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα στις παραλίες κι όχι στα σπίτια των παιδιών. Οι Αυστραλιανοί στολίζουν δέντρα χριστουγεννιάτικα, ταράνδους, λαμπάκια και πολλά στολίδια. Συνηθίζουν να στολίζουν και το εξωτερικό του σπιτιού τους, όπως κι εμείς οι Έλληνες. Στον στολισμό των δέντρων τους βάζουνε λουλούδια καμπανούλες. Σε όλες τις εταιρίες γίνονται μεγάλα χριστουγεννιάτικα πάρτι.

Οι Αυστραλιανοί έχουν ένα έθιμο: ο μπαμπάς βάζει ένα κερί στο παράθυρο και το μικρότερο παιδί της οικογένειας το ανάβει. Όλα τα άτομα της οικογένειας εκείνη την ώρα κάνουν μία προσευχή για τον Ιωσήφ και τη Μαρία. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι οικογένειες πηγαίνουν στην εκκλησία. Μετά ακολουθούν πάρτι στα σπίτια των ανθρώπων.

Την ημέρα των Χριστουγέννων τρώνε γαλοπούλα, κοτόπουλο, ψητά λαχανικά, κρύα θαλασσινά και σαλάτες. Το αγαπημένο τους γλυκό είναι η πάβλοβα. Το ίδιο βράδυ κάνουν μπάρμπεκιου στους δρόμους και στις γειτονιές. Μόλις τελειώσουν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Σχολιάστε

Top