Βιβλιοπαρουσιάσεις-Σχολικός Εκφοβισμός

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Μαρ• 25•19

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου τα Χρυσά Μολύβια της Θάσου διάβασαν και επεξεργάστηκαν τα δύο βιβλία που ακολουθούν:

9786188103283-200-1130875
Τίτλος: Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε.
Συγγραφική ομάδα: οι μαθητές του 1ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου
Εκδόσεις: Βαρφη
Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα χεράκι πολύ λυπημένο, που κανείς δεν το έπαιζε. Ήταν συνέχεια μόνο του. Μια μέρα σκέφτηκε πως για να το προσέξουν οι άλλοι, έπρεπε να συμπεριφέρεται άσχημα. Έτσι άρχισε να χτυπάει. Δεν πέτυχε, όμως, αυτό που ήθελε. Το αντίθετο μάλιστα. Κανείς δεν το ήθελε. Ευτυχώς, κάποια στιγμή το πλησίασε ένα άλλο χεράκι που του έδωσε αγάπη και του εξήγησε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε με αγάπη αν θέλουμε να μας αγαπάνε και να μας αποδέχονται.

57409903-fd72-4429-af1c-be19551a254a_7

Τίτλος: Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών
Συγγραφέας: Γιώτα Αλεξάνδρου
Εκδόσεις: Susaeta
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ψάρι που το έλεγαν Ιερεμία. Αυτό το ψαράκι μια ομάδα ψαριών το κορόιδευαν γιατί είχε μία πολύ μεγάλη μύτη. Η ζωή του Ιερεμία δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Ώσπου μια μέρα συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ο Ιερεμίας αποφάσισε να αντισταθεί και να υπερασπιστεί ένα άλλο ψαράκι. Από εκείνη τη μέρα τα μικρά και αδύναμα ψαράκια έμαθαν πως δεν πρέπει να ανέχονται τις άσχημες συμπεριφορές των άλλων ψαριών και κατάλαβαν πως έχουν πολύ μεγάλη δύναμη μέσα τους.
Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,
ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ!
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΜΙΑΣ, ΣΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ, ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΑ! ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ!

Σχολιάστε

Top