Λίγα λόγια για το κάστανο…
Τα κάστανα είναι πολύ νόστιμοι καρποί! Από έξω έχουν δύο φλούδες. Η μία είναι πράσινη, αλλά μερικές φορές είναι και καφέ, και η δεύτερη φλούδα είναι πάντοτε καφέ χρώμα! Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν συνήθως 2-3 καρποί! Δεν είναι απίθανο βέβαια να βρούμε και μόνο έναν! Τα νωπά κάστανα τρώγονται ψητά και βραστά, ενώ τα χρησιμοποιούμε πολύ και στη ζαχαροπλαστική! Τα δύο κιλά κάστανα κοστίζουν περίπου 3 ευρώ.
Συνταγή για καστανολικέρ…
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κάστανα
- 1 λίτρο κονιάκ
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
- 1 βανίλια
- 1 ξύλο κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά για να μπορούν να ξεφλουδίζονται εύκολα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα 4. τα βάζουμε μέσα στο κονιάκ μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Μετά από 30 μέρες βράζουμε το σιρόπι και το προσθέτουμε στο ποτό. Το ανακατεύουμε συχνά και το αφήνουμε άλλες 10 μέρες. Όσο το αφήνουμε τόσο καλύτερο γίνεται!