Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ρωμαϊκή εποχή αποτελούσε μια εποχή αναγέννησης και ανάπτυξης  των τεχνών και των γραμμάτων.    Ένα πολύ πρόσφατο και σημαντικό γεγονός είναι ότι την περασμένη Πέμπτη,Screenshot_4  13/10/2022, στην πόλη Αλ Ραστάν, στην κεντρική Συρία, μετά από πολυετείς ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή, ανακαλύφθηκε ένα ψηφιδωτό, της ρωμαϊκής εποχής που χρονολογείται  τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Το ψηφιδωτό των 1.600 ετών θεωρείτε ένα από τα πιο «πλήρη» και «σπάνια» που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα. Στην περιοχή την οποία ανακαλύφθηκε ήταν χτισμένη παλαιοτέρα η ελληνιστική πόλη Αρεθούσα.

Screenshot_6Το ψηφιδωτό απεικονίζει μια σκηνή από τον πόλεμο της Τροίας, στην οποία διακρίνονται καθαρά τα ονόματα Ελλήνων βασιλέων και ηρώων,  που είχαν λάβει  μέρος σε αυτόν, καθώς επίσης  και κάποια ονόματα των μυθικών Αμαζόνων.  Δεν έχει ανακαλυφθεί  κάτι παρόμοιο και παρόλο που δεν είναι το αρχαιότερο έργο στη Συρία είναι το πληρέστερο και το σπανιότερο. Το τμήμα που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα έχει μήκος 20 μετρά και πλάτος 6. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν έχει έρθει όλο το έργο στο φως ακόμη.

                                                                                                                         Ζαφείρη Παναγιώτα  Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης