Ένα μαγευτικό τριήμερο στην Αγόριανη, Φωκίδας!

 Η Αγόριανη ή όπως λένε πολλοί η πίσω μεριά του Παρνασσού. Ένας μαγευτικός, καταπράσινος τόπος μέσα σε εντυπωσιακά,Screenshot_2 πανύψηλα δέντρα, απομακρυσμένος από κάθε ίχνος αστικής καθημερινότητας και την ίδια στιγμή όχι τόσο κοντά στη ζωή της πρωτεύουσας. Αυτό, σημαίνει ότι είναι ένας από τους πρώτους και πιο ωραίους προορισμούς που πρέπει να έχει κάποιος στην χριστουγεννιάτικη λίστα του.

Αρχικά, ένας λόγος για να την επισκεφτεί κάποιος, είναι ότι βρίσκεται λιγότερο από 3 ώρες μακριά από την Αθήνα. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχει άμεση πρόσβαση με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού (μόλις 20χμ.) και με την υπερ-δημοφιλέστατη Αράχοβα (μόλις 24χμ.), εντείνει ακόμα περισσότερο το κίνητρο των ανθρώπων για επίσκεψη σε αυτό το καταπληκτικό χωριό.

Screenshot_3Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά, αξιόλογα μέρη που μπορεί να προσεγγίσει κανείς εντός του οικισμού. Ξεχωρίζουν το Λαογραφικό Μουσείο, όπου μπορείς να μάθεις πολλά για την ιστορία της περιοχής. Επίσης, υπάρχει ο ποταμός Αγοριανίτης που καταλήγει σε έναν μικρό, αλλά εκθαμβωτικό καταρράκτη μέσα ρε οργιώδη βλάστηση. Τέλος, η μικρή πλατεία με πολλά παραδοσιακά σπίτια, τις απλές καφετέριες και ταβέρνες, έχει κάνει το μέρος ιδιαίτερα γραφικό.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, μπορούν να προσεγγίσουν κάποιον να επισκεφτεί την Αγόριανη, ιδιαίτερα την εποχή των Χριστουγέννων, και να περάσει ένα καταπληκτικό τριήμερο!   Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το χωριό, δεν είναι ποτέ αρκετή για να απολαύσω την απαράμιλλη ομορφιά αυτού του τόπου και μου επιβεβαιώνει ότι είμαι πολύ τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να βλέπω τέτοιους προορισμούς…

      Μελίνα Καφκιά Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης