ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ…ΒΕΛΓΙΟ!

Οι κάτοικοι του Βελγίου ξεχωρίζουν για τα πρωτότυπα, παραδοσιακά τους, χριστουγεννιάτικα έθιμα. Το Βέλγιο αποτελεί κάθε χρόνο σημαντικό πόλο έλξης, με χιλιάδες τουρίστες να παρευρίσκονται στις υπέρλαμπρες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ποια είναι όμως αυτά τα έθιμα που καθιστούν το Βέλγιο  έναν τόσο δημοφιλή προορισμό;

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα και ασυνήθιστα έθιμα είναι η αναφύτευση δέντρων, την οποία διοργανώνουν οι μη κερδοσκοπικές οργανώσειςαρχείο λήψης (1) Bûûmplanters και Bruxelles-Propretéυν. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια παρέχονται στους κατοίκους δέντρα για να φυτευτούν στις ιδιοκτησίες τους. Οι Βέλγοι που παραδίδουν τα παλιά τους δέντρα, ανταμείβονται με ένα αντίστοιχο οπωροφόρο δεντράκι. Αλλιώς τα παλιά δέντρα συλλέγονται και κομποστοποιούνται. Επομένως, το έθιμο αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και στοχεύει στην εξάλειψη της υλοτομίας.

Στην πανέμορφη πλατεία Grand Plus των Βρυξελλών, μπορεί κανείς να απολαύσει την ζωντανή και εκθαμβωτική χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί θα θαυμάσει τα παραδοσιακά, ξύλινα και μικρά σπιτάκια, γνωστά κι ως Challets, τα οποία πουλούν νόστιμα εδέσματα, αλλά και γλυκίσματα. Μερικά από αυτά είναι τα περίφημα Pretzel, καραμελωμένα μήλα, ζαχαρωτά και άλλα πολλά. Στο πίσω μέρος της αγοράς δεσπόζει η φωτεινή ρόδα, που συμπεριλαμβάνεται στο γνωστό Λούνα Παρκ. Αξίζει κάποιος να ανέβει σε αυτή, καθώς θα μείνει άφωνος από τη θέα.   Στο θεματικό πάρκο, τα παιδιά διασκεδάζουν κάνοντας πατινάζ, καρουζέλ και συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες. Τέλος, τη νύχτα φωτίζονται το υπέρλαμπρο

αρχείο λήψηςδέντρο και τα ιστορικά κτήρια που περιβάλλουν την πλατεία, δημιουργώντας έτσι μία μοναδική και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Η πλατεία αυτή αποτελεί έναν υπέροχο και «κατάλληλο» προορισμό για τα Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες.

Ένα άλλο έθιμο, που λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή της Βαλλωνίας, είναι το κάψιμο των πεταμένων δέντρων σε μία γιγάντια φωτιά, η οποία πιστεύεται, σύμφωνα με τις παραδόσεις, ότι διώχνει τα πνεύματα του χειμώνα. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε πριν από χίλια χρόνια και παρακολουθείται από χιλιάδες κόσμου, αποτελώντας έτσι ένα απίστευτο θέαμα.

Καταλήγοντας, το Βέλγιο αποτελεί μία χώρα την οποία αξίζει κανείς να επισκεφτεί τα Χριστούγεννα, για πληθώρα λόγων. Εκεί θα γνωρίσει τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων, ενώ ακόμη θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει  σε διάφορες γιορτές και εκδηλώσεις. Λοιπόν, ακόμα βρίσκεστε σε δίλημμα για τον επόμενο χριστουγεννιάτικο προορισμό σας; Αν ναι, το Βέλγιο είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς!

ΜΑΡΙΛΙΑ ΚΟΝΔΥΛΟΓΙΑΝΝΗ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΚΟΤΣΗΣ Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης