Τα οφέλη του θεάτρου ως στοιχείο πολιτισμού

Το θέατρο είναι μια τέχνη και ένα κομμάτι πολιτισμού με κέντρο την ηθοποιία, που έχει υπάρξει για χιλιάδες χρόνια σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτή η μορφή τέχνης μπορεί να κριθεί από δύο πλευρές, από αυτή του ηθοποιού και αυτή του θεατή, οι οποίες και οι δύο έχουνε πολλά οφέλη.

Στην Ελλάδα το θέατρο έχει μια μεγάλη ιστορία και αποτελεί μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που κατέχουμε ακόμα και σήμερα μέσα από τα αρχαία θέατρα τα οποία είναι υπό συντήρηση αλλά και μέσα από τα αρχαία κείμενα τα οποία έχουν σωθεί και που παίζουν και τα δύο έναν μεγάλο ρόλο στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα θέατρα δεν υπάρχουν μόνο για την ψυχαγωγία των θεατών, αλλά αποτελούν και ένα τρόπο να εκτονωθούν οι ηθοποιοί, να εκφραστούν και να μάθουν τους εαυτούς τους, αλλά και να μάθουμε, εμείς οι θεατές μαθήματα ζωής, που δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε με άλλο τρόπο.

Η τεράστια δημοφιλία του θεάτρου το κάνει να είναι από τους πιο ψυχαγωγικούς τρόπους που οι άνθρωποι μαθαίνουν και μπορούν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με νέα πράγματα. Επίσης μέσα από το θέατρο γράφονται πολλά τραγούδια που συνεισφέρουν έτσι στον πολιτισμό μας. Επιπλέον, πολλά θέατρα μπορούν να παίξουνε παραστάσεις που φτιάχτηκαν από άλλους πολιτισμούς μαθαίνοντας στον θεατή πολλά για το συγκεκριμένο πολιτισμό.

Συνολικά, υπάρχει μεγάλο όφελος στην παρακολούθηση θεάτρου αφού μας μαθαίνει πολλά για την ανθρώπινη ζωή και πολιτισμό σε άλλα μέρη του κόσμου. Διαφορετικά είδη θεάτρου μας βοηθούν να καταλάβουμε το πώς ένας πολιτισμός συνυπάρχει ή διαχωρίζεται, μα και πολλά για την δική μας ζωή και πολιτισμό.

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης