Το Υποβρύχιο Μουσείο Αγαλμάτων

Φυσικά, καθώς κανείς εξερευνά μια πόλη, είναι εύκολο να εντοπίσει ενδιαφέροντα μουσεία τέχνης ή ιστορίας και σημαντικά εκθέματα. Αλλά πού μπορεί να βρει κανείς όλα αυτά τα μουσεία τα οποία να είναι κάπως πιο ιδιαίτερα και έξω από τα Screenshot_42συνηθισμένα; Σε αυτή την ερώτηση μπορεί να απαντήσει το Υποβρύχιο Μουσείο Αγαλμάτων του Κανκούν στο Μεξικό.

Αυτό το κρυμμένο συνονθύλευμα φύσης και τέχνης είναι περίτεχνα κρυμμένο ανάμεσα στα νησιά Κανκούν και Ίσλα Μουχέρες στην ακτή του Μεξικού. Είναι γνωστό ως «MUSA» ή απλώς «Υποθαλάσσιο Μουσείο Τέχνης» και υποδέχεται σχεδόν 750.000 τουρίστες ετησίως! Ως πνευματικό τέκνο του Βρετανού γλύπτη Jason De Caires Taylor, το μουσείο φιλοξενεί την εγκατάσταση σχεδόν 500 γλυπτών κανονικού μεγέθους βυθισμένα κάτω από τη θάλασσα στις μαγευτικές ακτές των νησιών της Καραϊβικής. Επιπλέον, προωθεί τη θαλάσσια ποικιλομορφία μέσω των υποβρύχιων εγκαταστάσεων που λειτουργούνScreenshot_43 επίσης ως ένα εύφορο τοπίο για την χαμένη πανίδα της.

Το υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν διατηρεί ένα ενδιαφέρον μείγμα αγαλμάτων που περιλαμβάνουν θέματα όπως η απληστία του κεφαλαίου και η απλοϊκή ολιστική ζωή της κοινότητας των ψαράδων. Θα βρείτε γλυπτά που ποικίλουν από απλά αντικείμενα, όπως ένα τραπέζι κουζίνας, έως παγκοσμίου φήμης μορφές τέχνης.

Εάν τυχαίνει να είστε λάτρεις των δελεαστικών νερών του ωκεανού, ίσως να έχετε βρει το σωστό σημείο για τις επόμενες διακοπές σας! Το όνειρό σας να κολυμπήσετε σε αυτήν την εξωτική πανίδα ανάμεσα σε ενδιαφέροντα έργα τέχνης μόλις έγινε πραγματικότητα!

 Μελίνα Καφκιά Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης