Θετικά και αρνητικά του διαδικτύου

Το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει μπει στις ζωές τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.  Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ειδικά πέρσι με την πανδημία, δούλευαν από απόσταση, Η πληρωμή λογαριασμών, οι μεταφορές χρημάτων στην τράπεζα, ή η έκδοση πιστοποιητικών γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς να περιμένεις με τις ώρες τη σειρά σου. Από την άλλη πλευρά, όσο ήταν κλειστά τα σχολεία, οι OIP (1)μαθητές παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας. Μπορούν πολύ εύκολα να βρουν πληροφορίες σχετικές με τις εργασίες τους, να παίξουν παιχνίδια, ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Αυτή όμως είναι η όμορφη και ακίνδυνη πλευρά του «internet» όπως λέγεται διεθνώς.

Κάποιοι έφηβοι όμως, τις περισσότερες φορές χωρίς την έγκριση των γονιών τους, αλλά και χωρίς να το πολυσκεφτούν ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, όπως στο facebook, ή στο Instagram προκλητικές φωτογραφίες ή στοιχεία που αφορούν την  προσωπική τους ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι άνθρωποι να βρίσκουν την ευκαιρία να πλησιάζουν τα ανυποψίαστα παιδιά, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία, όπως φωτογραφίες που λήψηεμφανίζονται ως συνομήλικοί τους για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται, μια στην ουσία ψεύτικη φιλία. Κάποιες φορές ζητούν ακατάλληλες φωτογραφίες εκβιάζοντάς τα. Ακόμα χειρότερα τους ζητούν να συναντηθούν και τότε αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη δεν ήταν αυτός που φαινόταν στις φωτογραφίες και τότε συνειδητοποιούν σε πόσο μεγάλο κίνδυνο έχουν βρεθεί.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει κυρίως οι έφηβοι να μην συνομιλούν στο διαδίκτυο με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν προσωπικά και αν αντιληφθούν οτιδήποτε παράξενο να ενημερώνουν άμεσα τους γονείς τους ή κάποιον που εμπιστεύονται απόλυτα.

Αθηνά Ιντζέ Α2

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης