Ένα Νέο Κεφάλαιο Στη Ζωή Μου Μόλις Ξεκίνησε…

Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από τότε που πέρασα για πρώτη φορά την πύλη του σχολείου. Τα συναισθήματα ήταν πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Παρόλα αυτά έπρεπε να τα παραμελήσω και να επικεντρωθώ στον κύριο στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την επιτυχία στις εξετάσεις. Ένα σωρό συνώνυμα και γραμματικοί κανόνες κυριαρχούσαν στο κεφάλι μου. Ας μην αναφέρω καλύτερα τη ζάλη που μου προκαλούσαν οι ορισμοί στα μαθηματικά. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα σαν να ήταν χτες. Το ενθουσιώδες γεγονός; Την πύλη του σχολείου την ξαναπέρασα στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, τούτη την φορά όμως όχι ως υποψήφια αλλά ως επίσημη μαθήτρια της Α΄ τάξης του γυμνασίου.

Η ημέρα του αγιασμού ήταν αρκετά δύσκολη. Το περιβάλλον ήταν ανεξερεύνητο και τα παιδιά ήταν άγνωστα. Όταν το κουδούνι χτύπησε, όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν στο προαύλιο και ξεκίνησε η διαδικασία του αγιασμού. Τον αγιασμό ακολούθησαν κάποιες θαυμάσιες εποικοδομητικές ομιλίες και ύστερα μας χώρισαν σε τμήματα. Κάθε τμήμα σχημάτισε τη δική του γραμμή. Στάθηκα δίπλα σε ένα κορίτσι που φαινόταν συμπαθητικό. Με χαιρέτησε. Αυτή ήταν και η στιγμή που κάθε άγχος εξαφανίστηκε. Ένιωσα ανακουφισμένη. Ένιωσα ότι κάτι καινούριο ξεκινούσε, κάτι το οποίο φαινόταν πως θα έπαιρνε καλή τροπή.

Η πρώτη εβδομάδα κύλησε γρήγορα. Πολλές καινούριες γνωριμίες, που φαινόταν ότι θα  έχουν πολύ καλή εξέλιξη και καινούριοι καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν θερμά, δείχνοντας επιείκεια, κατανόηση και βοηθώντας μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Επιπλέον αξίζει να αναφέρω την απερίγραπτη φιλικότητα των παιδιών από τις μεγαλύτερες τάξεις, η οποία μας έκανε να νιώσουμε ευχάριστα καθώς γνωρίζαμε ότι οτιδήποτε χρειαζόμασταν, μπορούσαμε να τα ρωτήσουμε δίχως δεύτερη σκέψη.

Τώρα που έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την ημέρα που τα σχολεία επαναλειτούργησαν, πιστεύω πως έχω προσαρμοστεί πλήρως στο περιβάλλον, στα μαθήματα και στο απαιτητικό πρόγραμμα. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάτι πιο ικανοποιητικό από την ευχαρίστηση της αφήγησης όλων όσων συνέβησαν κατά την διάρκεια μιας σχολικής ημέρας. Έχω τόσα πράγματα να μοιραστώ, σε σημείο που πιάνω τον εαυτό μου να μιλά ασταμάτητα!

Κλείνοντας, εάν είσαι και εσύ μαθητής ή μαθήτρια της πρώτης τάξης του γυμνασίου, θα ήθελα να ξέρεις πως πρέπει να είσαι πολύ περήφανος / περήφανη για τον εαυτό σου!  Η μετάβαση από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο είναι πάντοτε μία μεγάλη αλλαγή. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείς. Ό,τι και αν συμβεί πάντως, μην ξεχνάς να κρατάς το χαμόγελο σου!

                                                                                                                                                                                   30-09-2022,      Ελισάβετ-Νεκταρία Καραγκούνη A2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης