Δεύτερη δια ζώσης συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ STEAM

ελληνική ομάδα

Lowicz-Πολωνία, 4-9Απριλίου 2022

Δεύτερη διά ζώσης συνάντηση στο πρόγραμμα Erasmus+

που συμμετέχει το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δεύτερη δια ζώσης συνάντηση στο Λόβιτς της Πολωνίας με αντιπροσωπία δύο καθηγητών και πέντε μαθητών.

Στην εναρκτήρια συνάντηση στο Λύκειο του Λόβιτς, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και έγινε το καλωσόρισμα από την Διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της περιοχής μίλησε στους συμμετέχοντες για την περιοχή και τους πρόσφερε δώρα.

Όλη η εβδομάδα ήταν πλούσια σε δραστηριότητες οι οποίες συνδύαζαν την πολιτιστική κληρονομιά της Πολωνίας με την μεθοδολογία STEAMS. Μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαντο υπαίθριο Λαογραφικό μουσείο της περιοχής, συμμετείχαν σε δραστηριότητες με τα παγκάκια του Chopin στη Βαρσοβία, περιηγήθηκαν στο σπίτι του Κοπέρνικου στη μεσαιωνική πόλη Torun, πήραν μέρος σε εργαστήριο δημιουργίας Gingerbread και μαγείρεψαν παραδοσιακές λιχουδιές. Στο τέλος της εβδομάδας έγινε αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο χώρο του σχολείου, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παραβρέθηκαν για την επίσημη λήξη της κινητικότητας.

Η συνάντηση στoΛόβιτσς της Πολωνίας πρόσφερε στα μέλη των αντιπροσωπειών πλούσιες εμπειρίες και συναισθήματα. Οι μαθητές δούλεψαν σε διακρατικές ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις, γνώρισαν καινούργια μέρη και δημιούργησαν φιλίες με νέουςσυνομήλικους τους από την Πολωνία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Κροατία.

Οι παρουσιάσεις του προγράμματος βρίσκονται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του eΤwinning καθώς και στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.slideshare.net/cnenou/disseminating-the-mobility-in-lowicz-steams-2022

 

 

ομαδική φωτό καστρα βαρβοβία

Σχολιάστε

Top